Як підвищити ставку за депозитом: 5 варіантів
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Як підвищити ставку за депозитом: 5 варіантів

Як підвищити ставку за депозитом: 5 варіантів
Джерело:  online.ua

За даними Minfin.com.ua, в Україні найбільш популярні депозити в гривнях і доларах США. У гривневих депозитів висока прибутковість, їх можна швидко оформити як у відділенні банку, так і онлайн.

При цьому вклади до 200 000 грн захищає держава: якщо банк стане неплатоспроможним, вкладник може написати заяву до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Тоді кошти вкладника разом з відсотками будуть перераховані в банк, де у клієнта повинен бути оформлений ще один рахунок.

Середня процентна ставка за депозитами в українських банках становить 17-19% річних, але є кілька способів її додатково підвищити. Minfin.com.ua розповів про п'ять способів, які допоможуть збільшити дохід від вкладу.

1. Використання програм лояльності

Банку вигідно підтримувати лояльність постійних клієнтів, тому він готовий платити надбавку за продовження договору на новий термін. Українські банківські установи пропонують постійним клієнтам додатково 0,2% -1% річних для гривневих і доларових депозитів.

Наприклад, Приватбанк заохочує + 1% річних клієнтів, які оформляють пролонгацію депозитів більше ніж на 3 місяці.

2. Розміщення великих вкладів

Банки зацікавлені у великих вкладниках: так, Укргазбанк готовий платити на 1,5% річних більше по депозитах від ста тисяч гривень, а "Креді Агріколь" може додати до ставки ще 0,25% річних за депозитами від 50 тисяч гривень.

Єдиний виняток з цього правила - Ощадбанк. Це державний банк, чиї вклади в разі банкрутства будуть виплачуватися в повному обсязі.

3. Відкриття депозиту в онлайн-режимі

Клієнтам, які відкривають депозит онлайн, банки в середньому готові надати додаткові 0,25-1,5% до річних за депозитом. Проте це поширюється не на всі види депозитів - дану інформацію слід уточнювати на сайті банку або у його менеджерів.

Зараз підвищену ставку по депозитах, оформленим через інтернет-банкінг, можна отримати в УкрСиббанку, банках "Креді Агріколь" і "Мегабанк".

4. Використання бонусу до депозиту від «Мінфіну»

"Бонус до депозиту від Мінфіну" - це проект порталу Minfin.com.ua. Заповнивши заявку на сайті, учаснику необхідно протягом місяця розмістити депозит в банку зі списку, повідомити "Мінфін" про відкриття вкладу і отримати бонус до депозитної ставки від 0,4% до 1,25% річних.

Отримати "Бонус до депозиту від" Мінфіну "можна в 9 банках: Альфа-Банк, ОТП Банк, ПУМБ, Універсал Банк, Банк Січ, Глобус, Банк Альянс, Форвард Банк і Агропросперіс Банк.

За перше півріччя 2019 го з «Бонусом від «Мінфіну» оформили близько 8 тисяч депозитів сумарно на 651 млн гривень. Сума бонусів клієнтам перевищила 4,3 млн гривень.

5. Використання сезонних і ситуаційних акцій

Ситуативні і сезонні бонуси також допоможуть знайти вигідну пропозицію. Так, велика кількість банків йде назустріч людям з пенсіями, пропонуючи додатково 0,2-1% річних за вкладами.

Оформивши вклад в день народження можна підвищити депозитну ставку на 0,25-0,5% річних. Однак умови надання акцій у кожного банку різні, на це варто звертати увагу: наприклад, в Форвард Банку необхідно підписати договір в день народження, а в УкрСиббанку та банку "Креді Агріколь" бонус можна отримати протягом місяця після свята.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?