Як площа Одеси. Генштаб назвав кількість кілометрів звільненої території з початку контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Як площа Одеси. Генштаб назвав кількість кілометрів звільненої території з початку контрнаступу

Як площа Одеси. Генштаб назвав кількість кілометрів звільненої території з початку контрнаступу
Джерело:  online.ua

Українські війьскові з початку контрнаступу звільнили 169 кв. км на південному напрямку. На минулому тижні ЗСУ посунулися на кілометр на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Джерело: Military Media Center

Що відомо про результати контрнаступу

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов повідомив, що за минулий тиждень в результаті наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках Збройні Сили України просунулися на понад один кілометр.

Загалом просування на зазначених напрямках від початку наступу становить 8,6 кілометрів.

За минулий тиждень на півдні України звільнено понад 10 квадратних кілометрів української землі, - сказав речник.

На Мелітопольському та Бердянському напрямках від початку наступу Сили оборони України звільнили 169 квадратних кілометрів.

Це приблизно співмірно з площею міста Одеса. На цих територіях тривають заходи з розмінування місцевості, — сказав Андрій Ковальов.

На Бахмутському напрямку звільнено 24 кв. км

За словами Ковальова, на Бахмутському напрямку за минулий тиждень Сили оборони звільнили від російських окупантів 4 квадратних кілометри територій.

Загалом звільнена площа на Бахмутському напрямку складає 24 квадратних кілометри.

Речник зазначив, що українські військові закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника.

Ворог чинить спротив, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви. Тут тривають важкі бої.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?