Як поширюється коронавірус при кашлі - унікальне відео приголомшило мережу
Категорія
Технології
Дата публікації

Як поширюється коронавірус при кашлі - унікальне відео приголомшило мережу

Як поширюється коронавірус при кашлі - унікальне відео приголомшило мережу
Джерело:  online.ua

Американські вчені з Університету Пердью показали, як поширюється коронавірус при кашлі - на відео вони продемонстрували, як один хворий може заразити цілий літак. На кадрах відображено, як носій вірусу кашляє і похідні від нього мікроби переміщуються по всьому салону повітряного судна. Унікальне відео приголомшило мережу. Користувачі вважають, що така інформація застереже багатьох людей від польотів в період пандемії, передає ONLINE.UA.

"Мікроби, що виділяються в краплях при диханні, кашлі або чханні людини, здатні затримуватися в повітрі і переміщатися за рахунок свого крихітного розміру", - пояснив учений Ціньян Чен, котоире брав участь в дослідженні і в створенні візуалізації поширення коронавіруса при кашлі.

Візуалізація демонструє, як кашляє один пасажир з коронавірусів, що знаходиться в центрі салону літака, і чим це обертається для інших. Вчені намагалися знайти способи зниження рівня поширення вірусів на борту, так як літаки завжди вважалися зоною ризику через близьке розташування сидінь.

Вони виявили, що у пасажирів, що сидять поруч із зараженим коронавірусом, в секції з семи рядів на прикладі Boeing 767, шанси захворіти складуть 1 до 3 в умовах п'ятигодинного польоту. При більш короткому рейсі, на думку експертів, шанси знижувалися до 1: 5.

"Це схоже на ефект метелика на стероїдах", "Круто, але в той же час огидно", "Дуже корисна інформація", "Цікаве і інформативне відео, дякую", "Значить так само відбувається і в метро, і в автобусі, і в школі "," Кошмар, в зону ризику потрапляють всі пасажири літака ", - коментують в мережі відео про поширення коронавіруса при кашлі.

Варто зазначити, що в дослідженні передбачалося, що вірус може залишатися в повітрі протягом тривалого часу в закритому просторі. Припущення експертів підтвердилися.

Раніше ONLINE.UA публікував унікальне відео, як коронавірус атакує клітини людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?