Як послаблятимуть карантин в Україні: пояснення прем'єра
Категорія
Україна
Дата публікації

Як послаблятимуть карантин в Україні: пояснення прем'єра

Як послаблятимуть карантин в Україні: пояснення прем'єра
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів найближчим часом розробить детальний план для послаблення карантинних обмежень для закладів — щоб ті могли відкритися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у Facebook.

За його словами, карантин не триватиме вічно, а кожен з етапів його послаблення пов'язані з відкриттям закладів. Останнім необхідно буде дотримуватись жорстких санітарних норм.

Очільник уряду пояснив, що Міністерства охорони здоров'я та Міністерство економічного розвитку розробили спеціальний алгоритм. За ним під час засідання 29 квітня відновили роботу продовольчих ринків — критичних локацій для мільйонів громадян, фермерів.

"На наступному засіданні плануємо розглянути низку рішень щодо послаблення карантинних обмежень. Я вже доручив міністерствам і відомствам розробити критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися. Адже ми не просто маємо відкрити магазини, перукарні та кав’ярні, ми маємо створити умови, за яких перебування там людей не загрожуватиме новим спалахом хвороби", - зауважив Шмигаль.

Він наголосив, що уряд нібито працює над ініціативами, які поліпшують життя українців під час карантину.

"Ми вже розпочали виплати одноразової допомоги пенсіонерам та іншим вразливим верствам населення, а також збільшили виплати допомоги по тимчасовому безробіттю... Так, додатково сьогодні Уряд схвалив виділення коштів із Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей ФОП першої та другої групи. А також підтримав проєкт закону, який пропонує запровадити механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії", - додав топ-посадовець.

Прем'єр підкреслив, підприємці зможуть отримати кошти навіть за умови відсутності "доходу" - бо не було праці через карантин. Економіка тим часом не "зупинялося". З найбільш суворими обмеженнями зіткнулися заклади харчування, роздрібної торгівлі та розваг.

Нагадаємо, станом на 29 квітня в Україні виявили 9 866 випадків COVID-19. Карантин триває до 11 травня.

Як повідомляв ONLINE.UA, попри карантинні обмеження у центрі Києва організували протесту акцію у середу, 29 квітня. За даними журналістів, учасниками протесту стали близько сотні підприємців. Вони перед будівлею Кабінету міністрів вимагали послаблення карантину, що дозволило б працювати малому та середньому бізнесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?