Як працюватиме транспорт Києва після послаблень карантину - відповідь мерії
Категорія
Україна
Дата публікації

Як працюватиме транспорт Києва після послаблень карантину - відповідь мерії

Як працюватиме транспорт Києва після послаблень карантину - відповідь  мерії
Джерело:  online.ua

Заступник очільника КМДА Валентин Мондриївський пояснив, що громадський транспорт після послаблень карантину працюватиме з обмеженнями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця у телеефірі.

За його словами, наземний транспорт працюватиме виключно з обмеженнями щодо кількості пасажирів у салоні.

"Як прогнозувалося, з 25 травня ми відкриваємо метрополітен, місто готове до цього. З 23 травня з 12 години починає працювати у звичному режимі наземний громадський транспорт без режиму перепусток. І маршрутки. Але за одного нюансу: ми завтра вранці проведемо засідання комісії ТЕБ та НС, для того щоб переконатися, що всі показники в нормі і транспорт готовий. І обмеження в транспорті будуть: запускати в маршрутки і тролейбуси не більше людей, ніж посадкових місць", - пояснив заступник мера.

Мондриївський додав, влада намагатиметься підтримувати роботу транспорту з меншим навантаженням, але заповнені сидячі місця у салоні стануть верхньою планкою.

Також посадовець припустив повернення карантину у разі зростання кількості інфікованих COVID-19 безпосередньо у столиці. Утім, Києву дуже дорого обходиться відсутність громадського транспорту, тож планується прогрес у знятті обмежень у майбутньому.

Нагадаємо, станом на 22 травня в Україні підтвердили вже 20 148 випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, мер столиці Віталій Кличко заявив, що звернувся до Кабінету міністрів із закликом про початок нових послаблень у Києві — відновлення роботи громадського транспорту з 23 травня та метро з 25-го. За словами очільника міста, столиця не відповідає лише одному з трьох критеріїв, необхідних для послаблень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?