Як працюватиме транспорт у локдаун — пояснення від Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як працюватиме транспорт у локдаун — пояснення від Кабміну

Як працюватиме транспорт у локдаун — пояснення від Кабміну
Джерело:  online.ua

Міністерство інфраструктури наполягає на збереженні роботи громадського транспорту на всіх рівнях під час нового локдауну. Очільник відомства Владислав Криклій пояснив, під час обговорення жорсткого карантину не стоїть питання про повне блокування пасажирського сполучення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сніданок з 1+1".

За словами посадовця, транспорт належним чином працював в інших країнах, де вводили жорсткий карантин.

"Навіть ті країни, які вводили деякі обмеження щодо функціонування різних галузей, транспорт залишали працювати. Це артерія в першу чергу для економіки. Інакше важко ділову активність підтримувати. Я наполягатиму, щоб транспорт залишався робочим", - пояснив Криклій.

Міський, міжміський та міжобласний транспорт не будуть блокувати.

"Ви пам'ятаєте, як обмежувалося на початку, коли критична інфраструктура працювала. Виходити треба із раціонального підходу. Умовно, якщо не треба їхати на роботу, бо карантин, чи до торгового центру, бо він закритий, то і навантаження на транспорт менше. Тому люди пересуватимуться переважно із бізнес-потреб", - нагадав міністр.

Слід зауважити, терміни та умови локдауну все ще обговорюються на рівні Верховної Ради та уряду, офіційних оголошень з цього приводу не було.

Станом на ранок 1 грудня по Україні встановили 745 123 діагнози коронавірусу, за попередню добу 12 498 нових.

Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародне сполучення не зазнає блокування у разі введення по всій Україні повного локдауну через коронавірусу COVID-19. Такими планами поділилися у парламентській фракції "Слуга народу". Утім, можуть обмежити внутрішні авіаперельоти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?