Як Придністров'я: військовий експерт дав прогноз для Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Придністров'я: військовий експерт дав прогноз для Донбасу

Як Придністров'я: військовий експерт дав прогноз для Донбасу
Джерело:  online.ua

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що хід бойових дій на Донбасі нагадує ситуацію, що йде до замороженого конфлікту, подібного до Придністров'я.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Зараз ми перебуваємо в стадії конфлікту низької інтенсивності. Це визначається кількістю особового складу та населення, які втягнені в конфлікт. Хід бойових дій нагадує заморожений конфлікт, подібний Абхазії або Придністров'ю. Позиція української сторони полягає в тому, щоб максимально заблокувати всі можливі напрямки, звідки може йти військова загроза: ОРДЛО (окремі райони Донецької і Луганської областей, окуповані бойовиками і Росією, - ONLINE.UA), кримський, придністровський і білоруський напрями. Це потенційні загрози. Поки РФ не використовує авіацію, Україна здатна блокувати атаки з окупованих районів" , - говорить він.
Також він висловився про можливість виборів на Донбасі.
"Це політичне питання. Ті ж Мінські домовленості передбачають, що вибори повинні проходити в безпечних умовах. Це означає взяття українськими силами під контроль кордонів. Росія на це не піде. Тому ситуація патова. Все йде до замороженого конфлікту", - додав Згурець.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Є чотири напрямки військової загрози для України - експерт про майбутнє Донбасу і мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?