Як прихильники Росії захоплювали Донбас: з'явився новий гучний компромат
Категорія
Події
Дата публікації

Як прихильники Росії захоплювали Донбас: з'явився новий гучний компромат

Як прихильники Росії захоплювали Донбас: з'явився новий гучний компромат
Джерело:  online.ua

Депутат Сєвєродонецької міської ради Григорій Пригеба згадав, як  на початку 2014 року сепаратисти захоплювали владу в Луганську.


Про це він розповів журналісту ONLINE.UA.


У той час Прігеба працював координатором Громадської ради народної довіри, і дізнався, що екс-депутат Луганської облради Арсен Клінчаєв займався організацією вербування провокаторів з шахтарських районів Луганської області.


Так, 2 березня з Стаханова і Брянки на автобусах приїхало понад три тисячі осіб сплаченого Клінчаєвим проросійського руху, які повинні були продемонструвати "волю народу" і на сесії Луганської обласної ради примусити депутатів визнати центральну владу України нелегітимною.


"Так ось, 2 березня їх всіх завезли. Вони в парку шаленіли. А потім Голенко (глава Луганської облради, - ONLINE.UA) розповідав, що це "прості луганчани" примусили депутатів прийняти рішення про допомогу "братнього російського народу", типу "Путін, введи війська!", - розповів Прігеба.


"А перед цим, 1 березня, Клінчаєв і Харін (перший заступник голови обласної ради, - ONLINE.UA) зустрічалися в "Баккарі" (ресторан в центрі Луганська, - ONLINE.UA) з "активом". Вони поділялися на "сотні" , "десятки" і роздавали там гроші. Сто відсотків - так і було, мені правоохоронці зливали інформацію", - продовжив депутат.


Він підкреслив, що активісти з Стаханова також брали участь у заворушеннях в Луганську 9 березня 2014 року, коли "тітушки" напали на учасників мітингу на честь 200-річчя Тараса Шевченка.


"І ось 2 березня цю гопоту завезли, а 9 березня вони вже намагалися взяти облдержадміністрацію. У цей день їх не на автобусах привезли, а на таксі. Це було 200-річчя Шевченка, на 12.00 заявили свій захід "Батьківщина" і "Просвіта". І ці гопники теж заявили проросійський мітинг. До дванадцяти звезли цих стахановських на таксі, вони як мурахи набігли, побили "майданівців" і захопили адміністрацію. Показали зуби свої", - згадав політик.



Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: З Києва втік сепаратист, який фінансував заворушення за Росію: нові деталі здачі Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?