Як продавати товари в інтернеті: топ-4 дієвих способи
Категорія
Технології
Дата публікації

Як продавати товари в інтернеті: топ-4 дієвих способи

Як продавати товари в інтернеті: топ-4 дієвих способи
Джерело:  online.ua

Бізнес по торгівлі в інтернеті сьогодні більш ніж успішний. Це може бути зовсім невеликий інтернет-магазин або ж гіганти, які охоплюють не одну країну, а цілий світ. Але до другого варіанту потрібно йти роками і напрацьовувати клієнтську базу. Починати все ж потрібно з чогось меншого. Ми пропонуємо вам ознайомитися з чотирма дієвими способами продажу товарів через інтернет.

Спосіб № 1: соціальні мережі

Продавати через свою сторінку в соціальній мережі можна, і виходить це у багатьох досить успішно. Наприклад, соціальні мережі Facebook і Instagram дають велику кількість можливостей для демонстрації товарів, для їх реклами, для визначення цільової аудиторії і для комунікації з клієнтами. Тут все просто: завантажив фото товару (або декілька), додав опис під фото або в коментарі, відкрив іншим опції коментування та надіслання особистих повідомлень, і товар вже продається.

Не потрібно ніяких спеціальних технологій інтернет-магазину. Сторінку для бізнесу можна створити буквально за хвилину. Але тут потрібно «набити» собі клієнтську базу, тобто друзів і підписників, які будуть бачити вас у своїй стрічці новин, а значить, бачити і ваші товари. До того ж, вся робота з клієнтами буде вестися самостійно, без залучення менеджерів і продавців. Цей варіант підходить тим, хто не планує займатися великими обсягами торгівлі і розглядає інтернет-продажі як додатковий дохід.

Спосіб № 2: маркетплейси і дошки оголошень

Є велика кількість безкоштовних сайтів для продажу товарів в інтернеті, де вам потрібно всього лише зареєструватися як продавець і розмістити своє оголошення. Наприклад, торгова площадка Shafa.ua дає велику кількість можливостей для продажу одягу, взуття, аксесуарів, косметики або товарів для дому. У подібних маркетплейсах сайт поділений на тематичні розділи, потрібний товар без проблем можна знайти в каталозі або по налаштованим фільтрам. Саме це і є великим плюсом: покупцю легко знайти те, що необхідно, а значить, і покупців таких буде більше.

Для продавця суттєвою перевагою є те, що на маркетплейсах немає необхідності «набивати» свою власну клієнтську базу. Так, тут теж будуть ваші особисті підписники, які підписуються конкретно на вас і вашу сторінку, щоб не пропустити оновлення товару або акції. Але в цілому на маркетплейсах вже є велика кількість зареєстрованих користувачів — ваших потенційних клієнтів. Такі портали — відмінний варіант не тільки купувати товари, а й продавати, або ж займатися цими двома діями одночасно. Тут можна побудувати більш великий і більш прибутковий бізнес, ніж в соціальних мережах.

Спосіб № 3: торгівля через сторонні інтернет-магазини

Наприклад, ви починаєте побудову свого бізнесу з того, що знаходите постачальника товарів. Це розумний хід, адже дійсно спочатку потрібно визначитися з тим, хто і за якою ціною буде забезпечувати вам безперебійні поставки. Але ось ситуація: товар є, а місця, де ви будете його реалізовувати, немає. А у когось є діючий інтернет-магазин з досвідом роботи в кілька років. І продає він такі ж або схожі товари. Багато хто в такому випадку пропонує послуги з розміщення на сайті і ваших товарів теж.

Ви можете не тільки надавати товар інтернет-магазину за вигідною ціною, але і брати участь в продажах безпосередньо. Вести комунікацію з клієнтами, відповідати на питання, додавати опис товарів і фото, регулювати роботу сайту. Згодом часто виходить так, що інтернет-магазин повністю перейде до вас, тобто, до нового власника. Є варіант викупити його або працювати на умовах «оренди». Власник, таким чином, буде отримувати свій відсоток від кожного продажу.

Спосіб № 4: створити власний Інтернет-магазин

Цей спосіб найбільш тривалий і найбільш складний. Але якщо ви вже спробували себе і в соціальних мережах, і на маркетплейсах типу Shafa.ua і, можливо, в «оренді» чужого інтернет-магазину, пора зайнятися своєю власною незалежною справою. Тим більше якщо ваші обсяги продажів уже давно вийшли за рамки «несерйозної» торгівлі в соцмережах. Якщо у вас є склад і співробітники, теж пробуйте відкривати сайт з продажу. Це буде нешвидко, адже будь-який торговий сайт теж вимагає опори на юридичну базу.

Швидше за все, вам доведеться відкрити ФОП (фізична особа-підприємець) або навіть повноцінну фірму (товариство або юридична особа). Потрібно буде оформити юридичну адресу і вибрати систему оподаткування. Потрібно також створити власний сайт. Якщо ви розбираєтеся в цьому, можна заснувати його на якийсь платформі, якщо ні, потрібно звернутися до фахівців. Створення свого інтернет-магазину — справа витратна і тривала, але вона того варта, щоб розкрутити власний великий бізнес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?