Як пройшов Марш рівності у Києві (фото, відео)
Категорія
Україна
Дата публікації

Як пройшов Марш рівності у Києві (фото, відео)

Як пройшов Марш рівності у Києві (фото, відео)
Джерело:  online.ua

Незважаючи на поодиноку спробу атакувати учасників «КиївПрайду», цьогорічний Марш рівності в столиці відбувся відносно спокійно. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані київської поліції, у акції взяли участь близько 2,5 тисячі осіб. Суттєвих порушень громадського спокою не зафіксовано.

Марш почався біля 10 ранку, коли колона учасників рушила з вулиці Володимирської. З огляду на те, що звичний маршрут вздовж червоного корпусу КНУ був перекритий учасниками праворадикальних організацій, колона повернула в напрямку вул. Терещенківської та площі Льва Толстого через бульвар Тараса Шевченка.

На розі між вулицею Володимирською та бульваром Тараса Шевченка з боку однойменного парку був здійснений напад на учасників Маршу. Один з противників «КиївПрайду» намагався порвати транспарант на початку колони. Порушника правопорядку було затримано силами поліції.

Акція закінчилася на площі Льва Толстого. Організатори попросили людей швидко покинути місце, знявши символіку, оскільки в попередні роки були випадки, коли на учасників маршу напали після закінчення ходи в метро або на прилеглих вулицях. Частина людей виїхала від місця завершення акції на автобусах, частина – через станцію метро «Театральна».

На акції були присутні депутат Європарламенту Ребекка Хармс, представники громадської організації Human Rights Watch і місії ООН в Україні.

Незважаючи на запрошення взяти участь у Марші рівності, яке було надіслано президенту Володимиру Зеленському, в Адміністрації глави держави не відповіли щодо його можливої участі у «КиївПрайді».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?