Як російські психологи намагаються обдурити українців — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Як російські психологи намагаються обдурити українців — Свідомі про несвідоме

Як російські психологи намагаються обдурити українців — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Яку роль російські психологи відіграють у інформаційній війні проти України та як вони обдурюють наших людей обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

На тлі ганебних поразок на фронті команда російського диктатора володимира путіна намагається знайти новий спосіб розсварити українців, зруйнувати їхню єдність.

У цій новій хвилі інформаційної війни рф проти України беруть активну участь не лише політики та пропагандисти, а й психологи.

Як російські психологи вводять в оману українців

Професор нейропсихології Богдан Ткач закликає звернути увагу на російських психологів, які працюють з українцями та розповідають їм, "як потрібно жити".

Одна з головних ознак такого виду "фахівців" — бажання здаватися нейтральними.

Знаєте, одного разу я підвозив священника МП, і от він мені каже: "Ми нічого не робимо, ми людей ні до чого не закликаємо, щоб вони були спокійні, не реагували...". А я йому відповідаю: "Ваша оця нейтральність — це вже диверсія для нашої країни". Ця розмова відбулася ще до вторгнення. Так і діяльність тих російських психологів, які закликають нас бути нейтральними, не втручатися у хід подій — це також диверсія. Священники люблять повторювати, що Бог — один. Так, Бог, напевно, один, теологи це краще знають. Але ж каси різні! З однієї каси беруть гроші на ракети та дрони, які по нас випускають росіяни, а з іншої каси нас лікують, оберігають, боронять. Тому не треба плутати каси Бога та диявола, — наголошує Богдан Ткач.

За словами професора нейропсихології, однією з головних маніпуляцій російських психологів є теза про те, що українці нібито ображені на росіян.

Вони також брешуть, що українському народу "потрібно пропрацювати свою образу".

Ну, по-перше, у нас не образа, а злість. Люта злість. І ця злість допомагає нам знаходити конструктивні рішення у боротьбі за незалежність — це є базова емоція людини. Що інші психологи російські кажуть? Вони брешуть, що не можна злитися, що ця злість нас руйнує. Закликають нас "заради екологічноті та безпеки" пригасити свої емоції. Вам будь-який психоаналітик скаже, що приглушені емоції призведуть потім до неврозу, і це добром не закінчиться, — пояснює професор нейропсихології Богдан Ткач.

Читайте також: Українці довели світу, що тиранію путіна можливо перемогти — доктор психології Василь Мосійчук

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?