Як швидше вилікуватися, якщо заразилися коронавірусом: в ВООЗ дали важливі рекомендації
Категорія
Світ
Дата публікації

Як швидше вилікуватися, якщо заразилися коронавірусом: в ВООЗ дали важливі рекомендації

Як швидше вилікуватися, якщо заразилися коронавірусом: в ВООЗ дали важливі рекомендації
Джерело:  online.ua

Якщо захиститися від коронавіруса, який дістався вже до кожного куточка планети, включно з Україною, не вдалося, то важливо дотримуватися простих заходів для успішного лікування. Гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреєсус на брифінгу, присвяченому розвитку пандемії в світі, закликав людей, які заразилися коронавірусною інфекцією, не панікувати і не боятися, а продовжувати піклуватися про своє фізичне і психічне здоров'я, допомагаючи організму боротися з хворобою, передає ONLINE.UA.

Швидше вилікуватися від коронавіруса, за словами глави ВООЗ, допоможуть такі заходи:

  • Поживна і здорова їжа, яка допоможе імунній системі функціонувати належним чином в боротьбі з інфекцією.

  • Скоротити споживання алкоголю і уникати солодких напоїв.

  • Відмовитися від куріння, яке підвищує ризик серйозних захворювань, якщо людина інфікована COVID-19.

  • Робити фізичні вправи хоча б 30 хвилин в день для дорослих і годину в день для дітей.

Гебреєсус нагадав, що від вірусу страждають не тільки люди похилого віку у віці від 65 років, а й молодь. Він закликав молодих людей більш відповідально ставитися до своїх пересувань, тому що навіть якщо людина сама не захворіє, вона може поставити під загрозу життя інших.

Нагадаємо, в світі за час пандемії захворіли на коронавірус сотні тисяч людей. В Україні в зв'язку із загрозою поширення коронавіруса введений карантин. Кілька областей вже ввели режим надзвичайної ситуації. Українців закликають на період карантину не виходити з дому, часто мити руки і при виникненні симптомів респіраторного захворювання негайно звертатися до сімейного лікаря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, наскільки небезпечний коронавірус і що важливо знати про COVID-19 і захисту від нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?