Як створювати інклюзивні текстові та відеоматеріали — презентація рекомендацій
Категорія
Україна
Дата публікації

Як створювати інклюзивні текстові та відеоматеріали — презентація рекомендацій

Як створювати інклюзивні текстові та відеоматеріали — презентація рекомендацій
Джерело:  online.ua

15 грудня відбудеться презентація рекомендацій щодо розробки доступних інформаційних матеріалів для людей з інвалідністю. Рекомендації стануть у пригоді ЗМІ, громадським організаціям, державним органам та всім, хто займається інформаційною діяльністю.

Джерело: презентація IFES Ukraine

Як розробити безбар'єрні інформаційні матеріали

Люди з інвалідністю часто не мають повного доступу до необхідної їм інформації через неінклюзивність форматів її подачі.

Це створює перешкоджає активній участі людей з інвалідністю у політичному та громадському житті, що породжує дискримінацію та усунення із суспільного життя.

IFES разом з національним та міжнародними експертами з питань доступності спільно напрацювали рекомендації загального характеру для усіх інформаційних матеріалів, як-от:

  • З чого розпочати, якщо ви вирішили створити доступний інформаційний продукт, основні принципи

  • Складення текстів інформаційних повідомлень (друкованих/електронних)

  • Вживання простої мови

  • Розробка відеоматеріалів (рекомендації по субтитрам, аудіодублюванню, жестовій мові)

  • Рекомендації щодо створення доступних веб-сайтів і сторінки в соціальних мережах

Презентація рекомендацій відбудеться 15 грудня о 12:00 в онлайн-форматі за  посиланням. Долучайтеся!

Рекомендації будуть корисними усім цільовим аудиторіям, які займаються створенням інформаційних матеріалів, зокрема: державним органам, громадському сектору, політичним партіям, медіа, журналістам.

Інклюзивність і доступність принесе користь не лише особам з інвалідністю, а й іншим групам населення: жінкам, молоді, представникам національних меншин.

Нагадаємо, що Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) в Україні працює разом із ключовими національними партнерами для підвищення доступності політичного та громадського життя, а також виступає за повне включення усіх громадян у демократичний процес.

Дослідження було реалізовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги (UK aid) від уряду Великої Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?