Як треба варити кукурудзу: корисні поради
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Як треба варити кукурудзу: корисні поради

Як треба варити кукурудзу: корисні поради
Джерело:  online.ua

Варена кукурудза традиційно користується великою популярністю. Її залюбки обирають як дорослі, так і діти. Але щоб її смак був найкращим, слід звернути увагу тому на рецепт, як правильно варити кукурудзу.

Від рецепту приготування кукурудзи залежить її смак. І хоча технологія її варки дуже проста, деякі деталі можуть сильно змінити результат, як в кращій, так і в гірший бік.

Існує декілька основних правил, як варити кукурудзу. Кожен може сам обрати, який варіант приготування йому до вподоби. Багато залежить від особистих смакових уподобань.

Починається все з підготовки кукурудзи до варіння. По-перше, її потрібно обов’язково промити у проточній воді та видалити всі брудні листки. Чи очищати початок від листя повністю – тут має кожен вирішувати самостійно. Головне – очистити зіпсоване листя, яке може погіршити смак.

Перед тим, як почати варити кукурудзу, її бажано замочити на годину в холодній воді. Цей етап багато хто пропускає, однак він покращує смакові властивості.

Краще за все варити качани кукурудзи однакових розмірів. Це дозволить зварити її рівномірно. Якщо ж качани занадто великі та не поміщуються у каструлю, їх можна розрізати навпіл.

Скільки хвилин варити кукурудзу?

Час приготування кукурудзи багато в чому залежить від ступеня її зрілості. Молода кукурудза буде готова вже через 20-30 хвилин, а дозрілу кукурудзу слід варити 30-40 хвилин. Хтось має за правило варити кукурудзу рівно одну годину. Головне тут – не переварити, тому що зерна почнуть тверднути.

Де краще варити кукурудзу?

Вважається, що найбільш підходить до варіння чавунна каструля з товстими стінками. При цьому кришка каструлі повинна бути закрита. Іноді кукурудзу варять в глиняній каструльці. Якщо ж такого посуду немає, можна варити у будь-якій металевій каструлі. Дехто віддає перевагу навіть пароварці чи мікрохвильовій печі.

Коли треба солити кукурудзу?

Додавати сіль перед тим, як опускати кукурудзу в киплячу воду, не треба. Це краще робити за 5 хвилин до готовності. Тоді зерна будуть м’якіші.

У воду перед варінням можна додати трохи цукру чи навіть вершкового масла – вони додадуть страві особливий смак.

На великому вогні варити кукурудзу не треба. Краще за все зменшити вогонь після того, як вода закипіла.

Пам’ятайте, що після охолодження кукурудза починає тверднути, тому краще її їсти через кілька хвилин після варіння, поки вона ще тепла.

Нагадаємо, що не так давно у Росії зібралися штрафувати за купівлю французького сиру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?