Як у РФ спотворюють інформацію про контрнаступ України — аналіз ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Як у РФ спотворюють інформацію про контрнаступ України — аналіз ISW

Як у РФ спотворюють інформацію про контрнаступ України — аналіз ISW
Джерело:  online.ua

Російські "воєнкори" почали об’єднуватися навколо спроб Кремля зобразити український контрнаступ як провальний, перебільшуючи втрати України та применшуючи втрати та виклики Росії.

Джерело: ISW

Російські блогери дедалі більше брешуть про контрнаступ ЗСУ

Експерти зазначають, що відомі російські "воєнкори" все частіше неправдиво представляють українські контрнаступальні операції як серію невдалих українських штурмів по всій лінії зіткнення.

29 липня вони розповсюдили кадри, де, за їхніми словами, один російський танк розбиває цілу українську роту, зазначивши, ніби це сталося нещодавно, але кадри насправді зроблені 7 червня і показують, як російські артилерійські підрозділи завдають ударів по українській колоні.

Російські джерела раніше поширювали старі кадри, щоб підтвердити заяви про те, що українські сили зазнають значних втрат у бронетехніці, а поширення відео 29 липня вказує на те, що російські джерела навмисно поширрють стару інофрмацію, щоб підтвердити наратив Кремля, - йдеться у звіті.

Президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив, що українські війська втратили 39 одиниць бронетехніки за кілька днів боїв у Запорізькій області, що є помітним перебільшенням втрат українців.

Раніше ISW оцінювало, що Кремль, ймовірно, змінює свою політику щодо висвітлення війни, щоб применшити можливості успішного українського контрнаступу та рекламувати себе як ефективного менеджера військових зусиль.

Російські "воєнкори" продовжують повідомляти про локальні українські успіхи та деякі проблеми з російськими оборонними операціями, але ширше оперативне висвітлення українського контрнаступу узгоджується з зображенням контрнаступу Кремлем.

Російські воєнкори боється Кремля після арешту Гіркіна

Окремі російські "воєнкори", можливо, формують своє зображення українського контрнаступу через страх покарання від Кремля після арешту Ігоря Гіркіна.

28 липня російське інсайдерське джерело заявило, що Кремль нещодавно заохочував пов’язаних із Кремлем "воєнкорів" зменшити висвітлення війни в Україні загалом і публікувати більше позитивного контенту на теми націоналістичної гордості.

ISW не спостерігав, як афілійовані з Кремлем мілблогери зменшили висвітлення війни, хоча пов’язані з Кремлем "воєнкори" почали більш рішуче стверджувати, що український контрнаступ є провалом.

Експерти зазначають, що здатність Кремля створити більш послідовний наратив про війну в російському інформаційному просторі залишається невизначеною, і подальші невдачі Росії чи значні успіхи України можуть перешкодити прогресу Кремля в цих зусиллях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?