Як українцям вдалося прокинутися зовсім іншою нацією 24 лютого — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

Як українцям вдалося прокинутися зовсім іншою нацією 24 лютого — професор нейропсихології Богдан Ткач

Як українцям вдалося прокинутися зовсім іншою нацією 24 лютого — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

Як один ранок 24 лютого назавжди змінив народ України та чим насправді росіяни відрізняються від українців обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Україна доволі довго намагалася позбутися постколоніального синдрому після розпаду СРСР, однак, як виявилося, не це було її головною проблемою.

Поперду український народ чекала справжня кривава війна на полі бою за свою свободу.

24 лютого 2022 року українці прокинулися з чітким усвідомленням того, що розпочався вирішальний бій за їхню незалежність, волю та культуру — другого шансу знищити найгіршого ворога й колишнього колонізатора рф більше не буде.

У чому полягає одна з ключових відмінностей між українцями та росіянами

Попри те, що століттями Україна була колонією, а росія — колонізаторкою, поведінка типового раба притаманна саме росіянам.

Вони не можуть житти без виконання вказівок влади й без поклоніння фейковим "царям".

Росіяни чекають вказівки. Ось в чому полягає головна відмінність між нашим етносом та їхнім. У нас якраз є синергія, завдяки якій ми здатні власноруч створювати навколо себе лад. Я влучно навів приклад професор Мосійчук: якщо у росії бачите білу хатинку – значить, у ній живе українець. Якщо стоїть щось розмазане, повалене, посіпане – отже, там українця немає. Це в нас закладено. Тобто, як колись говорив Сковорода, "не любить серце, не бачачи краси". Вона у нас, ця любов до краси, присутня, в них, на жаль, вона або відсутня, або втрачена, – пояснює Богдан Ткач.

Професор нейропсихології звертає увагу на те, що доволі довго українці також повторювали поведніку росіян і не наважувалися дати відсіч "царю".

Це призвело до того, що наш народ втратив найважливіші інструменти захисту від майбутньої агресії нашого колишнього колонізатора.

Нам "господар" сказав віддати літаки – ми віддали стратегічні літаки; сказав віддати ракети – віддали ракети; сказав віддати ядерну зброю – віддали ядерну зброю, а також багато всього іншого, про що досі навіть не здогадуємося, – зазначає професор Ткач.

Однак навіть багаторічне споживання українцями російських релігійно-містичних продуктів, а також їхньої культури, не змогло знищити свідомість народу Україну та його жагу до незалежності.

Ми заснули "23 февраля", а прокинулися 24-го лютого зовсім іншою нацією. Тобто увесь світ дивується оцьому феномену, як ми за лічені години взяли і стали українцями з великої літери. У деяких із нас досі є ломка. Хтось не може остаточно відійти від тих батюшок, руських філософів, композиторів, письменників… Але все-таки ця ломка проходить, і ми стаємо міцною нацією, яка продовжує боротьбу за свободи і права в цілому світі, — підкреслює професор нейропсихології Богдан Ткач.

Читайте також: Як російські психологи намагаються обдурити українців — Свідомі про несвідоме

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?