Як вдалося вижити єдиному курсанту в катастрофі Ан-26 - важливі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Як вдалося вижити єдиному курсанту в катастрофі Ан-26 - важливі деталі

Як вдалося вижити єдиному курсанту в катастрофі Ан-26 - важливі деталі
Джерело:  online.ua

Курсант Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба В'ячеслав Золочевський, який став єдиним, хто вижив після падіння військового літака Ан-26 під Чугуєвом, ще напередодні прийшов до тями. Його стан здоров'я медики оцінюють як задовільний. Як вдалося вижити курсанту під час аварії, розповів глава Харківської ОДА Олексій Кучер, який опублікував повідомлення в соцмережі після відвідування В'ячеслава в госпіталі, передає ONLINE.UA.

"Відвідав В'ячеслава Золочевського - нашого хлопця, який народився в сорочці і вижив. Йде на поправку, стан і настрій поліпшується. Йому надається вся необхідна медична та психологічна допомога. Поговорив з начальником військового госпіталю. Вже через тиждень хлопця можуть виписати з лікарні, після чого ще деякий час він буде проходити реабілітацію. він справжній боєць ", - повідомив Кучер.

Чиновник також зазначив, що В'ячеслава врятував певний збіг обставин - його прикрили від вогню уламки фюзеляжу. За його словами, курсант уцілів, бо перебував у певній "капсулі" з фюзеляжу, його прикрило частиною літака, завдяки чому вогонь не досяг хлопця.

Кучер уточнив, що курсанта вже також допитали слідчі ДБР. Інформація, яку розкрив В'ячеслав Золочевський, поки не розголошується.

"Слідчі ДБР вже задавали йому питання, певні обставини перед падінням літака він згадує, вони викладені в протоколі допиту. Пізніше, я думаю, це стане відомим", - додав глава Харківської ОДА.

Важливо відзначити, що медики оцінюють стан здоров'я В'ячеслава як задовільний - він знаходиться в стані середньої тяжкості, але загрози його здоров'ю немає. Як мінімум ще тиждень йому доведеться пробути в госпіталі, після чого його випишуть з наступним відпуском за станом здоров'я.

Як відомо, на борту військового літака загинули курсанти і офіцери, які були уродженцями Харкова і Харківщини, Сумщини, Львівщини, Чернігова, Хмельниччини, Херсона, Житомирщини, Запорізької області, Миколаєва та Миколаївщини, Полтавщини, Вінницькій області. Наймолодшому з них було 19 років, найстаршому - 42 роки.

Нагадаємо, 25 вересня ввечері в Харківській області поблизу міста Чугуїв розбився військовий літак Ан-26 з курсантами та офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба на борту. Військовий літак Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. Після краху повітряне судно загорілося. Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер уточнив, що пілот повідомляв диспетчеру про відмову лівого двигуна. Однак, за його словами, для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Тому, що призвело до краху літака, поки не зрозуміло.

За останніми даними 26 вересня, фахівці вже приступили до ДНК-експертизи тіл загиблих в авіакатастрофі Ан-26. Глава урядової комісії з розслідування причин катастрофи, віце-прем'єр-міністр Олег Уруський уточнив, що тіла перебувають у вкрай понівеченому стані, фактично всі вони обгорілі. На сьогоднішній момент, за його словами, ідентифікацію жодного тіла здійснити не вдалося - це займе від двох до трьох тижнів, після чого буде можливо поховання загиблих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що курсант, який вижив, розповів, що пам'ятає про катастрофу Ан-26. За його словами, все відбувалося, як у комп'ютерній грі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?