Як правильно освятити паски вдома - офіційне пояснення ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Як правильно освятити паски вдома - офіційне пояснення ПЦУ

Як правильно освятити паски вдома - офіційне пояснення ПЦУ
Джерело:  ТСН

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, як українцям можна освятити паски самостійно, а також закликав усіх вірян залишатися вдома заради своєї безпеки та безпеки навколишніх. За його словами, в цей нелегкий час потрібно спонукати всіх, щоб вони відповідально ставилися до своїх ближніх, проявляли свою любов. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

"Кожен може вдома побризкати паски йорданською свяченою водою", - наголосив митрополит.

Окрім того, протягом місяця ПЦУ закликає вірян слухати богослужіння онлайн, а не приходити до церкви, нагадав Епіфаній. Він також наголосив на необхідності дотримання карантинних заходів.

"Я думаю, що спільними зусиллями ми і в цьому році гідно відсвяткуємо воскресіння Христове, долучаючись до богослужінь онлайн", - підкреслив очільник ПЦУ.

У Епіфанія також поцікавилися, як він ставиться до закликів священиків УПЦ МП відвідувати богослужіння та ігнорувати карантинні обмеження.

"Потрібно в цей нелегкий час спонукати всіх, щоб вони відповідально ставилися до своїх ближніх, проявляли свою любов. Тому певною мірою це безвідповідально в такий складний час запрошувати вірян у храм. Звичайно, це складно як для священнослужителів, так і для мирян, але від нас залежить, чи буде продовження епідемії, або ми якомога швидше вийдемо з неї", - зазначив Епіфаній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов 19 квітня виступив з важливою заявою  — він зазначив, що масове відвідування церков у Вербну неділю 12 квітня стало однією з головних причин стрибка захворюваності на COVID-19, який спостерігався впродовж останніх днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?