Як вибрати та встановити гальмівні колодки в Daewoo Lanos
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Як вибрати та встановити гальмівні колодки в Daewoo Lanos

Як вибрати та встановити гальмівні колодки в Daewoo Lanos
Джерело:  online.ua

У автомобіля популярної марки Daewoo Lanos найважливішим елементом, як і будь-якому іншому виді транспорту, є гальмівна система. Вона, у свою чергу, складається із комплектуючих. Часто вимагають заміни колодки. Які гальмівні колодки має ланос? Головна їхня відмінність полягає у розмірі. Також під час вибору необхідно орієнтуватися і інші параметри.

Що враховувати під час вибору

Щоб придбати відповідні гальмівні колодки, необхідно враховувати декілька основних параметрів:

  • рік випуску автомобіля;

  • модель;

  • VIN-код на кузові;

  • деталі артикул.

Також слід знати, що колодки в Daewoo Lanos використовуються передні та задні. Купувати потрібно ті, що вийшли з ладу. Якщо потрібно придбати передні та задні, рекомендується брати деталі від одного виробника. Зазвичай, якщо задні колодки ламаються, заміни вимагають і передні (залежить від терміну їх експлуатації). Одночасна заміна забезпечить надійну роботу всієї гальмівної системи авто.

Кожна запчастина має своє маркування. Крім цього, на колодках вказується інформація про їхнє розміщення.

При виборі слід звернути увагу на фрикційну поверхню. На якість деталей вказує їх рівномірна та гладка структура, відсутність сколів та будь-яких інших дефектів.

Заміна колодок: що потрібно знати під час виконання цієї роботи

Цей процес відрізняється для передніх та задніх колодок. Розглянемо особливості проведення робіт. Для їх виконання знадобиться набір інструментів:

  • викрутки (набір);

  • ключі;

  • домкрат;

  • плоскогубці;

  • підставки для страховки;

  • щітка з металу, WD-40.

Колодки в задніх гальмівних барабанах

У гальмівній системі Daewoo Lanos ці комплектуючі розраховані загалом на 30 тис. км пробігу. Перевіряти їхню працездатність необхідно не рідше, ніж раз на рік.

Процедура заміни не викликає складнощів, але обов'язково потрібно регулювати гальмівний механізм. Неправильне регулювання може призвести до неприємних наслідків під час руху на дорозі. Перед проведенням заміни авто необхідно зупинити та заглушити на рівному майданчику, скористатися противідкатними упорами.

Важливо пам'ятати, що колодки для лівої та правої сторони не є взаємозамінними елементами. При їх заміні іноді потрібне встановлення нових пружин, а також храпового механізму.

Передні колодки

Заміна передніх колодок - нескладна процедура, але краще довіряти її майстру. Важливо пам'ятати: якщо цю роботу виконуватиме водій самостійно, йому потрібно не забути прокачати гальма після завершення операції. Також треба у бачку для гальмівної рідини закрутити кришку.

У процесі заміни необхідно очистити гальмівний механізм від бруду за допомогою щітки. Для відкручування нижнього болта рекомендується використовувати накидний ключ (ріжковий часто зриває грань болта).

При роботі з гальмівним циліндром, щоб встановити його назад на місце, слід рухати його вліво та вправо. Після цього вирівнюються гумові пильовики в результаті сильного закручування болта зверху та знизу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?