Як відзначити Хелловін 2019: круті ідеї костюмів, макіяжу і меню для містичної вечірки
Категорія
Культура
Дата публікації

Як відзначити Хелловін 2019: круті ідеї костюмів, макіяжу і меню для містичної вечірки

Як відзначити Хелловін 2019: круті ідеї костюмів, макіяжу і меню для містичної вечірки
Джерело:  online.ua

У всьому світі наближається наймістичніше свято року - Хелловін 2019, який відзначається в переддень Дня всіх святих, 31 жовтня. В Україні це свято почали відзначати порівняно недавно, але з кожним роком воно стає все більш попцлярним. І все завдяки яскравим традиціям, цікавим символам та містичній атмосфері. ONLINE.UA розповідає, як відзначають Хелловін в Україні та в світі, які ідеї костюмів і макіяжу популярні в 2019 році, що приготувати на свято, а також куди можна сходити на Хелловін в Києві.

Хелловін 2019: як відзначають в Україні і світі

Історія свята Хелловін бере свій початок кілька тисяч років тому. Воно пішло від древніх кельтів, які ділили рік на дві частини - зиму і літо. І літо у них закінчувалося 31 жовтня, коли на зміну світлого часу приходив темний період. Кельтські язичники в цей період влаштовували гучні гуляння під назвою Самайн. Вони відзначали закінчення збирання врожаю, а також згадували в цей день всіх померлих, тому день асоціювався у них зі смертю і потойбічними силами.

З приходом християнства 1 листопада почали святкувати День всіх святих, тому вечір напередодні цього дня назвали All Hallow's Eve ( "Меса Всіх Святих"). Але після назву скоротили до Halloween. Культовим для сучасності свято Хелловін стало в 19 столітті. Саме тоді багато ірландців вирішили перекочувати в Новий світ, попутно захопивши з собою святкові традиції. Все почалося з США і Канади, але поступово традиції свята поширилися практично по всьому світу.

У Хелловіна є як свої прихильники, так і злісні противники. Деякі християни вважають, що це свято - відгомін язичництва і традицій окультизму, але орієнтовані на Захід християни сприймають свято нейтрально, посилаючись на його шутливість та несерйозність.

Примітно, що в Америці свято Хелловін стало дійсно національним - воно не поступається за популярністю хіба що Різдву. Широко святкують містичне свято і в Німеччині. Там влаштовують крутий карнавал у замку Франкенштейна, в якому в день Хелловіна кожен квадратний метр наповнюється жахом і атмосферою потойбічного світу. Варто згадати про Хелловін у Франції. Там 31 жовтня відомий всьому світу Діснейленд з казкового місця перетворюється на справжню обитель зла з парадами зомбі. В Україні західні традиції все більше приживаються з кожним роком. У нашій країні 31 жовтня влаштовуються різні шоу-програми, проводяться тематичні вечірки в клубах і кафе та масові міські паради зомбі. Люблять влаштовувати українці свято Хелловіна і в домашніх умовах.

Костюм на Хеллоуїн 2019

Святкування Хелловіна неможливо без кількох головних атрибутів - гарбуза, а точніше світильника Джека, який роблять з нього, солодощів та цікавих костюмів і макіяжів. Для антуражу використовують також різні фігурки, малюнки і свічки, які створюють таємничу атмосферу.

Основна тема костюмів до Хелловіну - надприродні персонажі і образи нечисті. Але сьогодні стали популярними костюми супергероїв або будь-яких відомих персонажів масової культури. До речі, в пошуковій системі Google найпопулярнішим запитом "ідеї костюмів для Хелловіна 2019 року" став образ клоуна Пеннівайза з фільму "Воно 2". За ним слідують костюм відьми, потім Людини-павука та супергероя.

Фото: wikiрedia.org

Фото: pixabay.com

Фото: pxhere.com

Фото: pixabay.com

Але не обов'язково витрачати гроші і купувати спеціальний костюм на Хелловін. Щоб бути "в темі", досить надіти чорну футболку і підібрати головний убір. Або ж і зовсім використовувати біле простирадло: зробить в ньому дірки-очі і симпатичний привид готовий. А з відрізу чорної тканини, наприклад, можна легко спорудити плащ графині Дракули.

Фото: pixabay.com

Фото: peakpx.com

Фото: pxhere.com

Макіяж на Хелловін 2019: оригінальні ідеї без крові і хоррора

Не менш важливий макіяж і манікюр на Хелловін, який може створити ваш образ навіть без костюма. За допомогою косметики можна перевтілитися в Джокера, Маліфісенту та інших персонажів з популярних фільмів. Також серед незвичайних і популярних варіантів для макіяжу на Хелловін - емодзі і русалки. Не варто обходити стороною і класичні образи відьми, кішки, ляльки, вампірші.

Фото: pexels.com

Фото: needpix.com

Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

Фото: pexels.com

Меню на Хелловін 2019: що приготувати на жахливу вечірку

Символом Хелловіна вважається гарбуз. З нього не тільки виготовляють декор у вигляді страхітливої пики, а й готують святкову випічку - пироги, кекси, печиво. Доповнити меню на Хелловін можна імбирними пряниками з розписом у вигляді павутини або в формі привидів, цукатами з гарбуза і зефіром у вигляді очей.

Фото: pxhere.com

Де відсвяткувати Хелловін 2019 Києві

У 2019 команда Кураж Базару вирішила поєднати відзначення свого дня народження з Хелловіном. Організатори обіцяють, що це буде найстрашніший день народження в історії Куражу з крутими фудкортами, кімнатою страху і зонами страшного макіяжу. Для гостей в хелловінську костюмі - вхід безкоштовний.

  • Де: ВДНГ, проспект Глушакова, 1

  • Коли: 26 жовтня

  • Вхід: від 150 грн

У вихідні, 2 і 3 листопада, в Києві пройде ще один містичний захід, присвячений Хелловіну - фестиваль вуличної їжі SCARY FOOD. Організатори обіцяють гостям жахливі веселощі з пуншем, частуванням, крутими костюмами і аквагримом.

  • Де: Платформа арт-завод

  • Коли: 2 і 3 листопада

  • Вхід: 120-150 грн

Щороку напередодні Хелловіна в Києві проводиться жахливий парад, на який виходить "нечисть", щоб показати себе. Зомбі, примари, культові персонажі з хоррорів на кілька годин перетворять вхід на станцію метро Золоті ворота в справжній Зомбіленд.

  • Де: станція метро Золоті ворота

  • Коли: 26 жовтня о 13:30

  • Вхід безкоштовний

Раніше ONLINE.UA повідомляв, куди можна піти на вихідних в Києві 19 і 20 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?