Як виховати щасливих дітей - ефективна порада експерта
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як виховати щасливих дітей - ефективна порада експерта

Як виховати щасливих дітей - ефективна порада експерта
Джерело:  24 канал

Український психотерапевт Сергій Кістеньов зазначає, що при народженні мозок є найбільш недорозвиненим органом нашого організму. Його повне "дозрівання" завершиться лише десь до 20 років. Будь-який серйозний і тривале негативний вплив, наприклад раптове і тривале віддалення батька, викликає зміни в структурі мозку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами експерта, для немовляти характерна залежність від батьківського догляду, адже це гарантує виживання і розвиток. Батьки необхідні, щоб регулювати температуру дитини, забезпечувати харчуванням і захищати від загроз зовнішнього середовища.

"Спокійні та дбайливі батьки дають дитині відчуття безпеки. І, навпаки, гіперопіка, тривога батьків і страх активують в мозку немовляти контури, що відповідають за опрацювання стресу, болю і загроз.Численні дослідження показують, що для благополуччя маленької дитини присутність батьків важливіше, ніж ситуації в навколишньому середовищі. Якщо батьки спокійні та турботливі, то дитина здатна перенести загрози й негативні впливи. Пам'ятайте: весь світ маленької дитини полягає в людині, що здійснює догляд за нею", - пояснює Кістеньов.

Психотерапевт наголошує, що батьки мають піклуватися про дитину і навчати соціальних навичок. За його словами, діти повинні вміти робити усвідомлений вибір, нести відповідальність за свої вчинки. Окрім того, дітей не можна карати не тільки фізично, а й "розлукою".

Як повідомляв ONLINE.UA, протягом останні п’яти років в Україні спостерігається зростання кількості багатодітних сімей. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?