Як вирішити конфлікт на Донбасі - в Німеччині пропонують новий план
Категорія
Україна
Дата публікації

Як вирішити конфлікт на Донбасі - в Німеччині пропонують новий план

Як вирішити конфлікт на Донбасі - в Німеччині пропонують новий план
Джерело:  online.ua

Представниця зовнішньополітичного комітету Бундестагу від фракції "Вільна демократична партія" Рената Альт винесла на експертні слухання проект резолюції, якими альтернативними заходами можна було б врегулювати ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

На її думку, мінські угоди, які виявились малоефективними, необхідно доповнити термінами і пріоритетами, а також прописати конкретні наслідки через невиконання положень документу.

"У нинішньому стані все однаково важливо – і відведення озброєнь, і вибори, і обмін військовополоненими", – пояснила політикиня.

За словами Альт, на Донбас треба ввести миротворчий контингент для того, щоб він справді міг забезпечити режим припинення вогню. Далі – окупаційні адміністрації фейкових республік "ДНР" і "ЛНР" треба замінити на перехідний період цивільною міжнародною адміністрацією. Остання мала б підготуватись та організувати вільні вибори за українським законодавством в ОРДЛО.

"У плані охорона російсько-українського кордону частково покладається на місію Євросоюзу. Громадський порядок на Донеччині та Луганщині має забезпечувати спеціальний оперативний підрозділ разом з українською поліцією. Саме це могло б підвищити довіру жителів сходу України до державних правоохоронних органів.На європейську місію покладає великі сподівання, навіть більше, ніж на "блакитні каски", адже в ЄС, на відміну від Ради Безпеки ООН, ніхто не має права вето", - сказано в повідомленні.

Як повідомляє ONLINE.UA, раніше спецпредставник Держдепу США Курт Волкер розповів своє бачення того, якими повинні бути умови миру на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?