Як війська Путіна обстрілювали Україну: експерти Bellingcat створили мапу, з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Як війська Путіна обстрілювали Україну: експерти Bellingcat створили мапу, з'явилося відео

Як війська Путіна обстрілювали Україну: експерти Bellingcat створили мапу, з'явилося відео
Джерело:  Bellingcat

Міжнародна група розслідувань Bellingcat представила нову доповідь, в якій говориться про артилерійські обстріли території Донбасу, які велися з боку Росії влітку 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт Bellingcat.
У новій доповіді під назвою "Неоголошена війна Путіна. Російські артилерійські удари по території України влітку 2014 року", як і в попередній, який вийшов в лютому 2015 року, співробітники Bellingcat вивчали воронки від снарядів і сліди від переміщень військової техніки, спираючись на знімки Google Earth. У доповіді говориться, що з території Росії по Україні стріляли тисячі разів.
Читайте також: Bellingcat довів десятки військових ударів Росії по Україні: з'явилося відео
У новій доповіді говориться, що в першій роботі дослідники встановили тільки деякі випадки обстрілу. До грудня 2016 року вони знайшли набагато більше інформації, що дозволяє говорити про те, що з боку Росії вівся вогонь по території України.
За даними Bellingcat, російська артилерія обстрілювала територію України не менш як 149 разів - на вогневих позиціях помітні сліди від пострілів, які залишає артилерія. 17 точок знаходяться на території України: у всіх випадках дослідникам вдалося виявити сліди техніки від кордону з Росією.
Відзначається, що вогонь вівся як мінімум по 408 точок. Дослідники переглядали супутникові знімки Землі уздовж кордону Росії і України і шукали сліди від снарядів. У Bellingcat стверджують, що дослідження воронок дозволяє з великою точністю визначити траєкторію снарядів.
Якщо подивитися на карту, то видно, що обстріли велися по території України вздовж кордону - поруч з Донецьком і Луганськом, а також в районі Маріуполя. Повну карту дивіться тут




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Bellingcat показали, як виявляти російську військову техніку, розміщену на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?