Як замаринувати шашлик зі свинини: кулінарні лайфхаки
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Як замаринувати шашлик зі свинини: кулінарні лайфхаки

Як замаринувати шашлик зі свинини: кулінарні лайфхаки
Джерело:  online.ua

Шашлик — страва з якою можна експериментувати. Традиційну баранину кухарі замінюють іншим м'ясом. Часто вибір падає на свинину — вона відносно недорога, не вимагає складної підготовки до запікання на вугіллі. Головне, правильно вибрати шматочки — для класичного шашлику найкраще підійде ошийок — і замаринувати їх в потрібному соусі.

Секрети ідеального маринаду для свинини

У кожного компоненту маринаду своя функція — пом'якшити волокна, надати соковитості, додати нові смакові відтінки. З першим завданням найкраще справляється оцтова кислота. Вона входить до склада багатьох маринадів для шашлику зі свинини. Постарайтеся правильно розрахувати дозування — надлишок оцту зробить м'ясо сухим.

Шанувальники оригінальних маринадів можуть додати замість кислого розчину тропічні фрукти — ананас, ківі. Плоди зазвичай нарізають шматочками. Ківі також можна перетворити в пюре за допомогою блендера. Специфічного смаку тропічні фрукти не додадуть, зате зроблять м'ясо ніжним.

У похідних умовах часто готують шашлик зі свинини на мінералці — вода з вуглекислим газом відмінно пом'якшує шматочки.

Соковитість страві забезпечує жир — не варто цілком зрізати його, залиште невеликий прошарок. Він розтане на вогні і «запакує» м'ясо, зберігаючи його соки. Компенсувати відсутність природного жирового прошарку вдасться за допомогою рослинного масла. Воно діє за тим же принципом. Найкраще використовувати оливкову олію — в ній більше корисних жирних кислот.

Пікантні нотки страви додадуть спеції — перець, базилік, кмин, майоран, кардамон.

Не у всіх є час вникати в тонкощі готування м'яса на вугіллі. В цьому випадку можна замовити тут готовий шашлик зі свинини. Кухарі «Шашлик Маркет» знають секрети ідеального маринаду. До суміші приправ обов'язково додається ріпчаста цибуля — вона істотно покращує смак страви. Особливий аромат забезпечує вугілля з фруктових дерев.

Готовий шашлик виручає, якщо до вас раптово прийшли гості або під час спонтанної поїздки на пікнік. Не доведеться відмовлятися від традиційної страви через брак часу на маринування свинини.

3 маринади для шашлику зі свинини

Класичний рецепт найбільш універсальний. Він підійде людям, які задаються питанням, як замаринувати свинину, зберігши природний смак м'яса.

Для приготування заправки до 1,5 кг ошийка будуть потрібні 50 мл столового оцту (9%), 1 ст. л. рослинного масла, 700 г ріпчастої цибулі, 1,5 ч. л.сіль. Можна додати чорний перець.

У холодильнику м'ясо витримується близько години, а потім доходить вже при кімнатній температурі протягом 4-5 годин.

Найшвидший маринад для шашлику зі свинини готується на основі мінералки. Він дозволяє всього за годину підготувати м'ясо до запікання. Для 1,5 кг свинини потрібно 1 літр мінеральної води з газом. До неї додають 2-3 шт. лаврового листа, 1,5 ч. л. солі і перець за смаком. Обов'язковий компонент заправки — ріпчаста цибуля (2-3 шт.). Кислинки додасть лимон. Максимальний час витримки — 4 години. Якщо занадто затягнути, з'явиться гіркота через цитрус.

Найкращим маринадом для шашлику часто називають заправку на основі гранатового соку. Він не тільки пом'якшує м'ясо, а й покращує його колір. Для 1,5 кг свинини потрібно 400-500 мл соку, 4 цибулини, 2 ч.л. солі. Коріандр, чорний перець і хмелі-сунелі додають за смаком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?