Як записатися на вакцинацію від COVID-19 залишковими дозами — заявки по областях
Категорія
Україна
Дата публікації

Як записатися на вакцинацію від COVID-19 залишковими дозами — заявки по областях

Як записатися на вакцинацію від COVID-19 залишковими дозами — заявки по областях
Джерело:  online.ua

Очільник Міністества охорони здоров’я Максим Степанов нагадав українцям, що щеплення залишковими дозами вакцини проти коронавірусу не відбуваються хаотично. Він зазначив, що згідно з наказом МОЗ від 11.03.2021 №443 "Про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках" уже формуються резервні списки охочих вакцинуватися на залишкові дози вакцини. Наразі уже опублокавані списки областей України, в яких можна записатися на вакцинацію від коронавірусу залишковими дозами, передає ONLINE.UA з посиланням на допис у Фейсбук групи "Батьки за вакцинацію".

"Побачивши те, що інколи відбувається на місцях, у мене виникають певні питання. Підписав наказ про зміни до нашого національного плану вакцинації. Зокрема впорядкували те, яким чином це відбуватиметься. Спершу вакцинуватимуть людей з першого і другого етапів, а також люди з інших пріоритетних груп. Я маю на увазі те, що стосується залишкових доз вакцини. Якщо є залишкові дози, то в такому випадку можна вакцинувати ветеранів АТО, народних депутатів, керівників центральних органів виконавчої влади, керівники обласних державних адміністрацій і голів обласних ради, керівники релігійних організацій, видатних спортсменів, письменників, акторів, але тих, хто старші 60 років", - наголосив Максим Степанов.

Окрім того, очільник МОЗ нагадав, що до першої хвилі вакцинації потрапляють медики ковідних лікарень та щеплювальних бригад, військовослужбовці, які в зоні проведення ООС, а також люди, які знаходяться у спеціалізованих будинках-інтернатах та соціальні працівники, які там працюють.

ONLINE.UA публікує список міст та областей, в яких уже можна записатися на вакцинацію від COVID-19 залишковими дозами:

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Міністерство охорони здоров’я заявило, що не обмежуватиме використання ліцензійного аналога британо-шведської вакцини CoviShield в Україні

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?