Як Запорізька область готується до деокупації окупованих територій — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Запорізька область готується до деокупації окупованих територій — відео

Як Запорізька область готується до деокупації окупованих територій — відео
Джерело:  online.ua

У Запорізькій області триває контрнаступ українських військ. Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко розповів, як адміністрація готується до деокупації, у яких сферах співпрацює з міжнародними організаціями та чи повертаються населення в область.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як на Запоріжжі готуються до деокупації

Малашко зазначає, що ті громади та військові адміністрації, які були створені і зараз знаходяться в окупації проводять і розробляють плани деокупації.

Є у нас загальний шаблонний план деокупації, де ми даємо напрямки, що ми маємо зробити. Основне завдання для всіх керівників населених пунктів після деокупації – максимально швидко, майже за тиждень, зайти і почати працювати.

Повернення людей в Запорізьку область

Голова ОВА зазначає, що з поверненням людей в область є певні проблеми, які полягають в обстрілах як Запорізької області, так і Запоріжжя.

І люди поки повертаються, але це не та хороша динаміка, яка може бути нам корисною.

За словами Малашка, повертається малий та середній бізнес.

У нас є досить непогані показники в податках, також і великий бізнес повертається. У нас на сьогоднішній день підприємства з великого бізнесу завантажені майже вже на 60%. Це дуже хороший показник для області, яка воює.

Також область співпрацює з різними міжнародними та уркаїнськими організаціями на різних напрямках.

Це як і надання допомоги населенню, так і надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Ми маємо місця, навіть відкриваємо шелтери з розумінням того, що після деокупації деякі люди будуть також їхати до Запоріжжя і далі, можливо.

Допомога надається і аграрному бізнесу, зокрема деякі безкоштовні культури для засівання, добрива, і не тільки. Також ведеться робота в сфері енергенетичної безпеки.

Читайте також:

  • Чому війська РФ активізували обстріли Запорізької області — голова ОВА Малашко назвав причину

  • ЗСУ успішно просуваються у Запорізькій області та на Донеччині

  • Армія РФ майже 100 разів обстрілювала Запорізьку область. Є руйнування та загиблі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?