Як живуть люди в "сірій зоні" на Донбасі: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Як живуть люди в "сірій зоні" на Донбасі: з'явилося відео

Як живуть люди в "сірій зоні" на Донбасі: з'явилося відео
Джерело:  Новини Донбасу

Журналісти проїхали вздовж лінії зіткнення, перетнули умовний «кордон», щоб потрапити на окуповану територію і  показали, як живуть жителі в "сірій зоні".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Новини Донбаса.


Територія між окупованими районами і найближчими звільненими населеними пунктами Донбасу перетворилася в справжню зону відчуження. Тут постійно чутні вибухи, не вистачає продуктів, а десятки тисяч людей виживають, хто як може.
Мешканка села Сизе (Станично-Луганський район Луганської області) Валентина розповідає:
«Тут Україна, а там Луганськ. І ми між ними, і нам дістається найбільше. Недольоти, прильоти ».
Прилегла територія замінована, жителі села не можуть отримувати пенсії, транспорт в село не ходить, в зв'язку з чим місцеві змушені їхати в Станицю Луганську. Аналогічна ситуація склалася в селищі Золоте, що на заході від окупованого Луганська.
З захопленого бойовиками села Христове Луганської області виїхали 90% жителів. При цьому, ті, що залишилися, вважають, що жити в селі можна. Нещодавно в селі дали електрику і навіть є бажаючі придбати тут будинок.
«Всі у нас і хороші люди, багатьох вже не стало, пішли з цього життя. Жити тут можна», - сказала місцева мешканка.


Нагадаємо, раніше  в мережі з'явилось відео, на якому показано, як виглядає Донецький аеропорт через рік після його захоплення бойовиками, а також чутна канонада жорстокого бою в Авдіївці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?