Як зміняться правила ввезення посилок в Україну: подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як зміняться правила ввезення посилок в Україну: подробиці

Як зміняться правила ввезення посилок в Україну: подробиці
Джерело:  online.ua

З 1 липня 2019 року змінюються норми Податкового кодексу в частині оподаткування посилок з-за кордону. Вже за кілька днів товари, які придбані в іноземних інтернет-магазинах, підлягатимуть оподаткуванню. Щоправда, як повідомляє ONLINE.UA, це стосується лише тих випадків, коли вартість посилки сумарно перевищує 100 євро.

Сьогодні гранична межа, яка дозволяє ввозити товари без сплати мита, становить 150 євро. З 1 липня її буде зменшено на третину. Якщо вартість однієї посилки перевищуватиме 100 євро, доведеться сплатити ПДВ 20% + мито 10%.

Таким чином, за посилку з товарами на 140 євро (з урахуванням вартості доставки) доведеться заплатити додатково 8 євро ПДВ і 4 євро мита. За основу при розрахунку суми буде застосовуватися поточний курс НБУ.

Важливо пам’ятати, що норма про «100 євро» для однієї посилки стосується лише фізичних осіб. Для юридичних осіб та підприємців безмитний ліміт залишається на рівні 150 євро.

За словами голови Комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніни Южаніної, люди, які замовляють товари з-за кордону для себе, не постраждають, оскільки кількість посилок вартістю вище 150 євро становить лише 1,4% від загального числа.

З іншого боку, 150 євро – це ціна недорогого смартфону. Тому ліміт в 100 євро відсікає цей сегмент покупок для громадян. Це ж стосується частини взуття та одягу.

Зміни не торкнуться правил особистого ввезення: сукупна вартість товарів, ввезених в Україну з-за кордону так і залишається на рівні 500 євро (до 1000 євро – в аеропортах). Але перетинати кордон тоді можна буде не частіше один раз на три доби. Якщо частіше – доведеться обмежитися сумою в 50 євро. Інакше треба сплатити податок.

Нагадаємо, що кілька днів тому аналітики підрахували, скільки українці щороку витрачають на відеоігри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?