Як зняти гель-лак в домашніх умовах - прості і безпечні способи
Категорія
Технології
Дата публікації

Як зняти гель-лак в домашніх умовах - прості і безпечні способи

Як зняти гель-лак в домашніх умовах - прості і безпечні способи
Джерело:  online.ua

Карантин став проблемою для шанувальниць салонного манікюру- покриття нігтів критично відросло, гель-лак почав відвалюватися, а відвідати майстра немає ніякої можливості. У зв'язку з цим виникло актуальне питання, як зняти гель лак в домашніх умовах? У цьому немає проблеми: є прості і безпечні способи зняти гель-лак самостійно за допомогою підручних засобів. ONLINE.UA ділиться практичними порадами, як зняти гель лак вдома, щоб зберегти нігті красивими, здоровими та міцними.

Як зняти гель-лак в домашніх умовах - спосіб 1

Якщо у вас на нігтях тримається 3-4 тижневе покриття, потрібно обов'язково підпилювати довжину, так як переношування гель-лаку може зіпсувати ваші власні нігті. Справа в тому, що центр ваги при відростанні покриття зміщується, нігті в результаті починають гнутися, а гель-лак в стресовій зоні починає відриватися з верхніми шарами кератина. В результаті при наступних покриттях травмована зона буде зростати до краю і там будуть з'являтися відшарування.

Найпростіший і безпечний варіант зняття гель-лаку - розм'якшення в спеціальній рідині або звичайному ацетоні.

Для цього потрібно:

  • Жорстка пилка (150-180 гріт)

  • Пушер або апельсинова паличка

  • Рідина для зняття лаку (ремувер або звичайний ацетон)

  • Харчова фольга

  • Ватні диски

  • Баф

Як зняти гель-лак - покрокова інструкція

  1. Відшліфувати пилкою верхній шар, тобто зняти топове покриття, яке фіксує сам гель-лак - після цього ремувер краще проникне всередину і розм'якшить покриття.

  2. Змочити ватні диски в ацетоновмісній рідині та прикласти до кожного нігтя.

  3. Обернути пальці фольгою.

  4. Чекати 10-15 хвилин.

  5. Акуратно зняти розм'якшене покриття пушером або апельсинової паличкою.

  6. Надати нігтям форму і зашліфувати їх бафом.

  7. Нанести на нігтьову пластину лікувальний засіб для нігтів або масло - вони відразу стануть виглядати акуратніше.

 Як зняти гель-лак в домашніх умовах - спосіб 2

Другий варіант зняття гель-лаку довший, але менш безпечний. Він проводиться сухим способом без використання ремувера та фольги. Ідеальний варіант для тих, хто страждає на алергію або у кого немає можливості купити рідину для розм'якшення покриття.

Щоб зняти гель-лак, вам знадобляться: пилка для нігтів абразивністю 180/200 гріп та баф, щоб відшліфувати ніготь.

Як спилювати:

  1. Приберіть довжину нігтя при необхідності

  2. Починайте спилювати гель-лак від бокових валиків до кутикули вертикальними рухами.

  3. У кутикули змініть положення пилки з вертикального в горизонтальне і акуратними рухами обробіть ніготь на межі початку гелевого покриття.

  4. Спиляєте залишок лаку по центру нігтя і відшліфуйте поверхню бафом.

Не забувайте, що перед нанесенням гель-лаку майстер наносить першим шаром прозору базу, яка вирівнює ніготь. Не варто її спилювати до кінця, щоб не травмувати нігтьове ложе.

Як зняти гель-лак самостійно - практичні поради

  • Гелеве покриття на нігтях швидше розмокає в теплі, тому перед процедурою розмочування зігрійте їх - можна просто потримати руки в гарячій воді або пару хвилин під лампою.

  • Якщо використовуєте фольгу для зняття гель-лаку, зверніть увагу, що у неї є дві сторони: одна блискуча, а інша матова. Глянцева сторона відштовхує тепло, а матова ні. Тому обмотувати ніготь треба матовою стороною до верху - це працює.

  • Буває, гель-лак не знімається на вільному краї нігтя. Це просто виправити звичайною пилкою - підпиляйте торець нігтя перед розмочуванням покриття і гель-лак відійде від нігтьової пластини без проблем.

Раніше ONLINE.UA публікував 18 цікавий ідей, чим зайнятися вдома на карантині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?