Як ЗРК "Нева" збиває російські "шахеди" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Як ЗРК "Нева" збиває російські "шахеди" — відео

Микола Олещук
ЗРК "Нева"

В ніч проти 5 жовтня російська армія запустила по території України 29 ударних БПЛА типу Shahed-136/131. Сили ППО знищили 24 ворожі дрони.

В Повітряних силах показали, як вночі знищували "шахеди" з ЗРК "Нева"

Під час атаки ворожих "шахедів" в ніч на 5 жовтня Повітряні сили України використовували, зокрема, ППО "Нева" для того, щоб їх збити.

"24 із 29! На відео - бойова робота ЗРК С-125", - написав командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Що відомо про нічну атаку 5 жовтня

У ніч на 5 вересня Україна вкотре зазнала масштабної повітряної атаки: ворог запустив кілька груп "шахедів", вибухи лунали у Миргороді та Кропивницькому.

Перша група "шахедів" була зафіксована о 22:52. Вони рухались з Чорного моря в напрямку Одещини. Згодом під загрозою атаки опинились також Миколаївська, Херсонська області.

О 23:05 з'ясувалось, що дрони рухалися у напрямку Южного та Коблево. Через двадцять хвилин у тому ж напрямку було спрямовано другу групу ударних безпілотників ворога. Вони ж через Миколаївщину попрямували на північ. Пізніше загроза перемістилась у Дніпропетровську та Кіровоградську області. Також – Кривий Ріг. О 01:49 вибухи пролунали у Кропивницькому, інформувало "Суспільне".

Водночас майже опівночі на Харківщині було оголошено ракетну небезпеку.

Третя група "шахедів" теж була спрямована у напрямку Миколаївщини. І знову під загрозою опинились Кіровоградщина та Кривий Ріг.

О 00:24 на Сумщині та Полтавщині оголошено про загрозу застосування балістичного озброєння. Близько 01:40 кореспонденти "Суспільного" повідомили про вибухи у Миргороді на Полтавщині.

О 00:48 тривога поширилась на Черкаську область. Трохи пізніше - на Запорізьку.

О 01:23 у ПС ЗСУ повідомили: "Сумська, Чернігівська, Харківська області - ракетна небезпека!". Близько 02:00 пролунав відбій небезпеки.

Близько 03:00 було оголошено відбій загрози ударних БПЛА в усіх областях України.

Зазначається, що окупанти атакували Україну з південного напрямку (мис Чауда - тимчасово окупований Крим). Усього зафіксовано пуски 29 ударних БПЛА.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 24 Shahed-131/136 у межах Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?