Чому в росії настільки поширений культ особи путіна — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому в росії настільки поширений культ особи путіна — Свідомі про несвідоме

Чому в росії настільки поширений культ особи путіна — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Чому росіяни не можуть існувати без культу особи та як путін став недоцарем обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук не приховує, що його шокує інертність та недалекоглядність більшості росіян.

Вони чудово усвідомлюють, що путін програв війну, зганьбив їх та загнав в жорстку ізоляцію на багато десятиліть, однак нічого не намагаються з цим зробити.

Чому росіяни завжди пробачають путіну його поразки, злочини та брехню

За словами академіка Української академії наук Віталія Луньова, у більшость росіян завжди є потреба прив'язувати до певної постаті цілу епоху.

Культ особистості, культ диктатора є одним із найважливіших культів у росії.

Ніколи у росіян не виникало сумнівів, що все, що відбувається в їхній країні, пов'язано з "першою" особою. Тому такий стереотип залишився. Ми раніше завжди намагалися з'ясувати, хто ж насправді винен у катастрофічній ситуації, що склалася — путін чи росіяни? Росія завжди була монстром? Чи, можливо, путін її зробив такою? Марно шукати відповіда на усі ці запитання. Як воно склалося — складно собі уявити. Мені здається, що путін "посилює" росію, а росія — путіна. Погодьтеся, що спочатку повинне виникнути царство, а лише потім з'являється цар. Але ж царства там немає... — наголошує Віталій Луньов.

Академік Української академії наук звертає увагу на те, що росія — це лише країна, якій вдалося підсадити інших на голку своїх ресурсів.

Там немає жодних інших благ та достоїнств, які б давали змогу назвати рф царством.

путін — недоцар насамперед тому, що не існує жодного російського царства, — пояснює Віталій Луньов.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Вас може зацікавити: Ілюзія величі: як Кремлю вдавалося роками обманювати мільйони людей

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?