Які фракції категорично проти дострокових виборів в Раду – список
Категорія
Політика
Дата публікації

Які фракції категорично проти дострокових виборів в Раду – список

Які фракції категорично проти дострокових виборів в Раду – список
Джерело:  ua.interfax.com.ua

У Верховній Раді стає все менше бажаючих відправитись на дострокові вибори. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», з різкою заявою проти можливого розпуску парламенту сьогодні виступили дві великі фракції – БПП та «Народний фронт».

У тексті спільної заяви, оприлюдненої з трибуни Верховної Ради, повідомляється:

«Верховна Рада піде на чергові вибори в жовтні, як це передбачено в Конституції... Будь-які спроби розпустити парламент в цій час – шкідливі і незаконні. Парламент приймає важливі закони, уряд працює у поті чола», – заявив голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак.

Обидві фракції – БПП та НФ висловили підтримку голові Ради Андрію Парубію, за відставку якого вчора почали збирати підписи серед депутатів. Як повідомив Бурбак, до жовтня Парубій залишиться на своїй посаді, оскільки це запорука утримати проукраїнську більшість до парламентських виборів та гарантія незмінності національного та зовнішньополітичного курсу держави.

Нагадаємо, що фракції «Блоку Петра Порошенка» (135 депутатів) та «Народного фронту» (81 депутат) є найбільшими у парламенті. Тому можна припустити, що без їхньої згоди противникам Парубія не вдасться знайти 226 голосів за його відставку.

Як вчора повідомляв ONLINE.UA, депутат Валерій Писаренко почав збирати підписи за зняття Андрія Парубія з посади голови Верховної Ради. Щоб це питання було поставлено на голосування, Писаренку необхідно заручитися підтримкою щонайменше 15 парламентаріїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?