Які магазини працюватимуть у разі блекауту в Києві — перелік
Категорія
Україна
Дата публікації

Які магазини працюватимуть у разі блекауту в Києві — перелік

Які магазини працюватимуть у разі блекауту в Києві — перелік
Джерело:  online.ua

Міський очільник Києва Віталій Кличко оприлюднив перелік ринків, супермаркетів і ТРЦ, які працюватимуть у разі повної відсутності електропостачання в українській столиці.

Джерело: Телеграм-канал Віталія Кличка

Кличко оприлюднив список магазинів, які працюватимуть у разі блекауту у Києві

За словами мера столиці, у разі нових ударів армії РФ по критичній інфраструктурі нашої країни та повної відсутності у результаті цього електропостачання, у Києві будуть продовжувати працювати окремі торгові мережі, ринки, магазини та ТРЦ.

Віталій Кличко звертає увагу на те, він, його команда, а також бізнес готуються до абсолютно різних сценаріїв розвитку подій.

Ми склали перелік, із зазначенням адрес торгових мереж, продуктових ринків, магазинів (супермаркетів) та ТРЦ, які продовжуватимуть працювати на автономних джерелах живлення, аби забезпечити потреби киян у продуктах харчування, воді, побутових та промислових товарах, - повідомив мер Києва.

Віталій Кличко опублікував окремо перелік супермаркетівТРЦ та ринків, а також закликав киян скачати та запам‘ятати на своїх пристроях цей список.

Міський голова столиці також звернув увагу на те, що графік роботи торгових мереж, магазинів, ринків в умовах відсутності електропостачання може бути скороченим.

Що буде з транспртом та метро під час можливого блекауту у Києві

Згідно з останніми даними, під час блекауту, якщо він все-таки станеться, на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси. Проїзд буде безкоштовним.

Рух поїздів метрополітену, в разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання, буде призупинений. 45 підземних станції метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги. Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу, - розповідає Віталій Кличко.

Окрім того, наголошується, що на станціях підземки будуть доступними:
• інтернет-зв’язок;
• електроенергія (можливість підзарядити мобільні телефони та інші гаджети);
• питна вода;
• санітарні вузли.
Середня температура на станціях метро становить 12-14 градусів тепла. Тому треба одягати зимовий одяг та додатково мати теплі речі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?