Які ми, такий і Путін: у Росії яскраво пояснили ситуацію з в'язнем-українцем
Категорія
Світ
Дата публікації

Які ми, такий і Путін: у Росії яскраво пояснили ситуацію з в'язнем-українцем

Які ми, такий і Путін: у Росії яскраво пояснили ситуацію з в'язнем-українцем

Цинічна  відповідь президента РФ Володимира Путіна на пропозицію проявити милосердя і "вирішити питання" українського режисера Олега Сєнцова, засудженого за тероризм, показала, що милосердя і Путін – протилежні поняття; при цьому росіяни усіма своїми діями показують, що які вони – така і влада.
Таку думку висловив російський журналіст Євген Левкович, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Благаю вас. Милосердя вище справедливості. Будь ласка". Сокуров (російський режисер і сценарист – Ред.) — Путіну. З приводу Сєнцова», — нагадав він.

За словами Левковича, «ніхто з діячів культури, з тих, хто, за ідеєю, повинен надавати країні людського вигляд, ані разу не сказав владі в обличчя» про те, що українці в Криму повинні мати можливість залишатися українцями".


Читайте також: У Путіна спробували пожартувати про зовнішню політику Росії і зганьбилися

"Прошу", "будь ласка" - замість "одумайтеся" і "що ви творите?". Яка культура - такий і Путін. Які ми - такий і Путін. Нічого тут не вдієш", — додав він.
Також журналіст висловив упевненість в тому, що «Путін і милосердя – антоніми».
"Милосердя і російська влада – антоніми. В цьому весь жах влади - не в корупції, не в авторитаризмі, а в антилюдяності", — підкреслив він.
Журналіст зазначив, що в цьому контексті «абсолютно не важливо, чи збирався Сєнцов підривати пам'ятник Леніну і підпалювати офіс «Єдиної Росії» насправді, уявімо на секунду, що навіть збирався, Сєнцов втратив Батьківщину, гірше - тільки смерть близьких».
Левкович нагадав, що кожен українець у Криму «змушений жити по чужим законам, носити в кишені чужий паспорт, слухати чужий гімн, підкорятися чужій владі».


Читайте також: Путін несправжній: в соцмережах побачили різницю у свіжих фото

«Уявіть, що одного прекрасного ранку ми прокидаємося в Москві, якою відтепер править Трамп, або Клінтон, або якийсь арабський шейх. Багато хто з нас піде підривати все, що тільки вибухає. І це буде справедливо», - додав він.


Автор переконаний, що «поведінка людини, котра на рівному місці втратила Батьківщину, не може бути підсудна так само, як поведінка терориста-загарбника, це несправедливо, навіть з точки зору закону».


«Хоча, відпочиваючи в Криму всю свою юність, кожне літо відпочивав в цьому прекрасному місці, я, зізнатися, не помічав. Але припустимо - було. Все життя вважали себе частиною Росії, маялися, їсти не могли. О'кей. Тепер стали її частиною. Але Сєнцов - не став», - підкреслив Левкович.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в соцмережах жорстко висміяли Путіна і "підказали" йому, що це саме Сєнцовзбив Боїнг на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?