Яким буде 2020 рік - Зеленський підписав указ
Категорія
Україна
Дата публікації

Яким буде 2020 рік - Зеленський підписав указ

Яким буде 2020 рік - Зеленський підписав указ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський оголосив наступний навчальний рік "роком математичної освіти". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на указ глаи держави.

"Оголосити 2020/2021 навчальний рік Роком математичної освіти в Україні", - сказано в повідомленні.

Що важливо, згідно з указом, серед заходів, які запровадить уряд – мережі математичних гуртків у школах, літні математичні школи для учнів та вчителів, конкурси, олімпіади з математичними задачами, у яких треба шукати нестандартні підходи.

Варто звернути увагу на те, що для школярів, які не справляються з математикою, передбачена індивідуальна програма. Необхідність заходів президент пояснює "створенням можливостей для рівного доступу українських школярів до сучасної та якісної математичної освіти".У документі також вказано, що з 2021 року уряд запровадить обов’язкове зовнішнє незалежне оцінювання з математики.

Нещодавно міністерка освіти України Ганна Новосад нарешті відреагувала на низькі результати українських школярів з математики. Як відомо, 36% учням не вдалося набрати базовий рівень згідно з міжнародним дослідженнями PISA. За словами Новосад, однією з головних причин низької успішності є недостатня кількість годин у навчальній програмі.

"Проблемою є те, як побудовані наші освітні програми, скільки матеріалу ми намагаємося туди втиснути і чи встигають наші учні насправді опанувати всі ті теми, які починаються у них в базовій школі з п’ятого по одинадцятий клас", — підсумувала Ганна Новосад.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві освіти та науки невтішно прокоментували спробу  впровадити в українські школи електронні підручники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?