Який фактор найбільше впливає на розвиток діабету - це потрібно знати кожному
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Який фактор найбільше впливає на розвиток діабету - це потрібно знати кожному

Який фактор найбільше впливає на розвиток діабету - це потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

Вчені звертають увагу на те, що спадковість і ожиріння - це два ключові фактори розвитку цукрового діабету, від якого, до слова, страждають понад 400 мільйонів людей у всьому світі. Нове дослідження науковців із Британії підтвердило той факт, що ожиріння є вагомішим індикатором розвитку недуги. Що важливо розуміти, дослідники проаналізували дані 446 тисяч людей, з яких у 31,3 тисячі був діагностований діабет у віці 25 років. Вчені оцінили їх генетичні ризики діабету і порівняли результати з впливом індексу маси тіла на розвиток хвороби. Результати дослідження вперше оприлюднили на сайті Європейської асоціації кардіологів, передає ONLINE.UA.

За словами вчених, зростання ризиків розвитку діабету поступово посилювалося на тлі сукупних генетичних ризиків хвороби. Окрім того, наголошується, що аналогічний ефект спостерігали і при збільшенні індексу маси тіла пацієнтів. Чим вище він був, тим ймовірність розвитку діабету була сильнішою.

"Порівнюючи два фактори ризику між собою, з'ясувалося, що високий індекс маси тіла, який спостерігається при надмірній вазі та ожирінні, набагато частіше призводить до розвитку діабету, ніж генетичні передумови. Більшість випадків діабету можна уникнути, якщо утримувати індекс маси тіла нижче порогового значення, яке викликає інсулінорезистентність", - наголосив автор дослідження Брайан Ференс.

Варто звернути увагу на те. що схуднення має вирішальне значення, коли у людини починає розвиватися гіперглікемія, тому боротьба з надмірною вагою може зменшити й прогресування хвороби.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що пізня вечеря небезпечна для здоров’я людини — прийом їжі пізно увечері викликає проблеми з серцем і може призвести до цукрового діабету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?