Якийсь Путін ставить умови: соцмережі насмішило ухвалення гучного закону в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Якийсь Путін ставить умови: соцмережі насмішило ухвалення гучного закону в Росії

Якийсь Путін ставить умови: соцмережі насмішило ухвалення гучного закону в Росії
Джерело:  ТАРС

Держдума РФ проголосувала закон, внесений президентом Росії Володимиром Путіним, про призупинення російсько-американської угоди про утилізацію надлишкового збройового плутонію і протоколів до неї.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Рішення було прийнято нижньою палатою практично одностайно: за призупинення угоди проголосували 445 присутніх депутатів, один утримався.
Путін вніс проект закону в Держдуму 3 жовтня. Раніше в той же день він підписав документ, яким розпорядився призупинити дію угоди. Згідно з указом, на такий крок Росія пішла в зв'язку з «виникненням загрози стратегічної стабільності в результаті недружніх дій» Вашингтона щодо Москви, нездатності США забезпечити виконання своїх зобов'язань, а також виходячи з необхідності вжиття заходів щодо захисту безпеки РФ.
У законі йдеться, що Росія може відновити дію угоди, якщо США скоротять військову інфраструктуру і чисельність свого контингенту на території країн-членів НАТО, що вступили до Альянсу після 1 вересня 2000 року; скасують «закон Магнітського» і всі санкції, застосовані відносно окремих суб'єктів РФ, фізичних і юридичних осіб; компенсують збитки, яких зазнала Росія в результаті цих обмежень і введення Москвою «вимушених контрсанкцій проти Вашингтона»; представлять чіткий план по незворотній утилізації надлишкового плутонію.
Угода, про яку йде мова, була підписана в 2000 році. США і РФ повинні були знищити по 34 тонни збройового плутонію, надлишкового для потреб оборони. Фактично переробка повинна була початися в 2018-му.
Ухвалення цього гучного закону насмішило користувачів мережі.





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі посміялися над ультиматумом Путіна США, в якому той в якості умов для відновлення дії угоди Москви з Вашингтоном про утилізацію надлишкового збройового плутонію назвав компенсацію збитків Росії через санкції США і контрсанкції РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?