Якомога швидше - у МОЗ виступили з терміновим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Якомога швидше - у МОЗ виступили з терміновим попередженням

Якомога швидше - у  МОЗ виступили з терміновим попередженням
Джерело:  online.ua

В Україні влада готова посилити карантин. Для повернення жорстких обмежень повинна ускладнитися ситуація з кількістю інфікованих та госпіталізованих. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова 1 липня.

За його словами, в уряді водночас не зацікавлені у новому введенні жорстких обмежень.

"Я є одним із найбільших прихильників того, щоб ми якомога швидше взагалі скасували будь-які карантинні обмеження, але я розумію, що це відбудеться, коли ми взагалі перестанемо фіксувати захворюваність на коронавірусну хворобу, тоді ми можемо не користуватися масками, не користуватися іншими нашими порадами і рекомендаціями. Зараз цифри говорять зворотнє", - пояснив Степанов.

Він зауважив, у Києві сподіваються на розвиток в Україні сценаріїв, які не схожі на епідемічний шлях Італії чи Іспанії — ці країни вводили найбільш суворий карантин.

"Такі жорсткі введення можливі тільки при значному ускладненні ситуації – це коли медична система буде не в змозі впоратися з кількістю хворих COVID-19. Коли у лікарню привозять хворого, а вільних місць у лікарні немає…При загостренні ситуації, у нас можуть вводитися серйозні додаткові обмеження, в тому числі і жорсткий карантин", - додав міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 1 липня по всій Україні встановили 44 998 діагнозів COVID-19. Кількість нових випадків за добу трохи знизилася, до 664.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус COVID-19 може уражати перш за все не легені, а судини. З таким припущенням виступила команда вчених, яка дослідила симптоматику інфекції.

На думку представника Університетської лікарні Цюриха Френка Рушіцка, інфекція може спровокувати серцевий напад, ниркову недостатність, пошкодження внутрішніх органів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?