Янукович хоче бути миротворцем: у Путіна відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

Янукович хоче бути миротворцем: у Путіна відреагували

Янукович хоче бути миротворцем: у Путіна відреагували

У Кремлі відреагували на лист утікача-екс-президента України Віктора Януковича з пропозиціями щодо врегулювання на Донбасі і в черговий раз відхрестилися від участі в конфлікті.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
За словами Дмитра Пєскова, спікера президента Росії Володимира Путіна, посередництво у виході з конфлікту вимагає згоди всіх сторін.
"Безумовно, роль посередника вимагає згоди на це всіх сторін конфлікту. (...) Росія не є стороною цього конфлікту, і тому Київ і Донбас насамперед повинні зійтися в такому розумінні", - заявив він.
Читайте також: Смерть Чуркіна і заяву Януковича: в мережі з'явилася гучна версія
Також Пєсков додав, що Росія, Франція і Німеччина, як учасники переговорів в "нормандському форматі" є гарантом реалізації Мінських угод.
"Але, на жаль, всі разом ми не можемо поки похвалитися тим, що вдалося виконати якусь необхідну відстань на шляху реалізації положень цих домовленостей", - резюмував він.
Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що Янукович написав листа президенту Росії - Володимиру Путіну, США - Дональду Трампу, Німеччини - Франку-Вальтеру Штайнмайєру (ще не заступив на пост) і Франції Франсуа Олланду, канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, президенту Польщі Анджею Дуді, чолі ПАРЄ Педро Аграмунту, генсеку Ради Європи Турбйорну Ягланду, голові Європарламенту Антоніо Таяні.
У документі зниклий е кс-президент запропонував провести референдум на Донбасі, а також включити в "нормандський формат" представників бойовиків так званих ДНР-ЛНР.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі висміяли утікача-екс-президента Віктора Януковича і його пропозиції про референдум на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?