Янукович подарил Путину оружие: появились документы
Категорія
Політика
Дата публікації

Янукович подарил Путину оружие: появились документы

Янукович подарил Путину оружие: появились документы

Колишній президент України Віктор Янукович ще під час свого перебування на посаді в 2010 і 2011 роках подарував нагородні пістолети тодішньому лідеру РФ Дмитру Медведєву, ще одну іменну зброю отримав Володимир Путін, також в 2010 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".
Іменні пістолети від Януковича ще в 2010 році також отримав начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник, народний депутат Юрій Вернидубов і глава Конституційного суду України Андрій Стрижак. У 2012 році нагороджений був міністр оборони Росії Анатолій Сердюков.
У жовтні 2011 року від Януковича іменну зброю отримав власник російської "ТНК" Герман Хан.
Також пістолети з рук Януковича отримали президенти Польщі, Латвії та Сербії, де такі нагороди вручати і приймати не прийнято. Так у вересні 2010 року указом №924/2010 іменний "Форт" отримав президент Польщі Броніслав Коморовський. У березні 2013 року указом 139/2013 - президент Латвії Андріс Берзіньш. А в червні 2013 року указом №332/2013 - президент Сербії Томіслав Ніколіч.
Читайте також: Порошенко нагородив Яроша і двох легендарних загиблих бійців АТО
Також пістолети від Януковича отримали президент Азербайджану Ільхам Алієв, емір Катару Бін Халіфа Аль Тані та прем'єр-міністр Катару Бін Джабера Аль Тані, президент Шрі-Ланки Махінда Раджапакса, президент Таджикистану Емомалі Рахмон і голова партії "Процвітаюча Вірменія" Гагік Царукян.
Всього Віктор Янукович підписав 22 укази про нагородження іменними пістолетами, а нагородив лише 18 з них.
Як повідомляв ONLINE.UA, в лютому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагороду у вигляді пістолета начальнику департаменту протидії наркопріступності Іллі Ківі.















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?