Янукович несподівано звернувся з проханням до Венедіктової та ДБР
Категорія
Політика
Дата публікації

Янукович несподівано звернувся з проханням до Венедіктової та ДБР

Янукович несподівано звернувся з проханням до Венедіктової та ДБР
Джерело:  online.ua

Президент-втікач Віктор Янукович неочікувано для всіх звернувся до команди очільниці ОГП Ірини Венедіктової і Державного бюро розслідувань з проханням: він хоче, щоб українські прокурори особисто прибули за місцем його тимчасового перебування в Російській Федерації для "з'ясування всіх необхідних питань для розслідування справ Майдану". Про це заявило адвокатське об'єднання "Aver Lex",передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Варто зазначити, що ці заяви подав захист Януковича. Окрім того, наголошується, що інформацію про вручення Януковичу нової підозри у державній зраді за підписання "харківських угод" на користь Російської Федерації, адвокати називають неправдивою. Президент-втікач знову звернувся до ОГП з вимогою приїхати до нього в Російську Федерацію, де він раніше "отримав тимчасовий притулок". Юрист Віталій Сердюк стверджує, що "місце перебування Януковича давно відоме правоохоронним органам України".

"І, незважаючи на те, що у ДБР абсолютно немає підстав для того, щоб виносити будь-які підозри за харківськими угодами, Віктор Янукович в черговий раз готовий до зустрічі і максимальної співпраці зі слідством для встановлення і покарання винуватців злочинів 2014 року", — заявив юрист Віктора Януковича.

Як уже згадувалося раніше, 28 січня офіційно стало відомо, що Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому президенту-втікачу Віктору Януковичу в державній зраді через підписання "харківських угод". Варто зазначити, що ще 3 роки тому колишній президент Віктор Янукович, звинувачений у державній зраді Україні, несподівано заявив, що розраховує на приїзд до Росії українських слідчих. У той же час в Генпрокуратурі звернули увагу на те, що єдиним приводом для припинення заочного розслідування є добровільна поява Януковича в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила  Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у заочному триманні під вартою президента-втікача Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?