Янукович закликав Зеленського до капітуляції
Категорія
Політика
Дата публікації

Янукович закликав Зеленського до капітуляції

Янукович закликав Зеленського до капітуляції
Джерело:  online.ua

Колишній президент-втікач Віктор Янукович, що підозрюється у державній зраді та діє за вказівками Кремля, звернувся до діючого голови держави Володимира Зеленського та закликав його погодитись на капітуляцію перед російським агресором.

Джерело: "РІА Новини"

Янукович закликає Зеленського погодитись на капітуляцію перед кремлівськими окупантами 

Хочу по-президентськи і навіть трохи по-батьківському звернутися до Володимира Зеленського. Я добре розумію, що у вас багато "порадників", але особисто ви зобов'язані за будь-яку ціну зупинити кровопролиття і досягти мирної угоди. На це від вас чекають в Україні, Донбасі та Росії. Вам будуть вдячні український народ та ваші партнери на Заході, - цинічно заявив Янукович.

Фото - "РІА Новини"

Напередодні ЗМІ писали про те, що літак Януковича приземлився в Мінську перед проведенням переговорів між представниками України та РФ щодо припинення збройної агресії Кремля.

За даними розвідки, Януковича возять у Мінськ під час українсько-російських перемовин, а Кремль хоче зробити його "президентом України".

Між тим, Євросоюз почав розглядати білоруського диктатора Олександра Лукашенка як співагресора у війні РФ проти України.

Європейські дипломати закликали Лукашенка припинити сприяти російській агресії проти України.

Повномасштабна війна президента Путіна проти України є грубим порушенням міжнародного права та Статуту ООН і підриває європейську та глобальну безпеку та стабільність. Росія, за участю режиму Лукашенка в Білорусі як співагресора, несе повну відповідальність за жертви серед людей, поранення та руйнування, - повідомляють представники ЄС.

Разом з тим в ЄС закликали очільника Кремля Володимира Путіна негайно припинити збройну агресію проти України, вивести всі свої війська з усієї території України та повністю поважати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України у межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод.

Ми також повторюємо наш заклик до Білорусі не сприяти російській агресії та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань. ЄС рішуче підтримує невід’ємне право України на самооборону, а також зусилля українських Збройних сил із захисту територіальної цілісності і населення України відповідно до статті 51 Статуту ООН, - зазначають у своїй заяві представники ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?