Януковичу запропонували на вибір три варіанти зв'язку із судом
Категорія
Політика
Дата публікації

Януковичу запропонували на вибір три варіанти зв'язку із судом

Януковичу запропонували на вибір три варіанти зв'язку із судом

Екс-президенту Віктору Януковичу надали вибір з трьох варіантів відеозв'язку із Оболонським райсудом на засіданні, що призначене 18 травня.

Про це заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, цитуючи представника державного обвинувачення, прокурора Руслана Кравченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

"Участь Януковича у підготовчому судовому засіданні передбачається не через міжнародну правову допомогу, тому немає необхідності суду звертатися в державні органи РФ. Суд, маючи таку можливість, надав швидке виконання прав обвинуваченого", - пояснює прокурор.

Читайте також: Справа Януковича: за 2,5 роки "Сім'я" вкрала держбюджет України — ГПУ

Також він запевнив, що відповідний лист-роз'яснення було направлено адвокатам колишнього президента.

Кравченко зазначає, що своїм рішенням Оболонський райсуд дав можливість екс-президенту "не прикріплятися" ні до будь-якого з російських судів, ні до будь-яких інших органів.

"Янукович не раз заявляв про своє бажання брати участь в судовому процесі. Ось ми і подивимося, чи були ці заяви правдивими, чи простим піаром. На сьогоднішній день йому надані всі можливості брати участь в суді 18 травня по відеозв'язку, де б він не перебував. Все тепер залежить від сторони захисту", - розповів представник обвинувачення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Оболонський районний суд дозволив Віктору Януковичу брати участь у засіданні суду шляхом відеоконференції та переніс засідання на 18 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?