Японія депортує творця оскароносного документального фільму про дельфінів
Категорія
Культура
Дата публікації

Японія депортує творця оскароносного документального фільму про дельфінів

Японія депортує творця оскароносного документального фільму про дельфінів
Джерело:  Associated Press

Адвокат і син О'Баррі сказали, що оскарження рішення японської імміграційної влади заборонити в'їзд О'Баррі було відхилено, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Зірка оскароносного документального фільму Рік О'Баррі, який показав, як полювали на дельфінів в японському селищі, буде депортований в п'ятницю в США, після того, як в'їзд йому був заборонений, і він пробув в ув'язненні більше двох тижнів. Колишній тренер, а нині борець за права дельфінів перебуває в ізоляторі з 18 січня, коли він приземлився в токійському аеропорту Наріта. Він сказав, що відчуває себе слабким і втомленим, додавши, що не може їсти їжу в ізоляторі, тому харчується цукерками і чіпсами.
О'Баррі і його адвокат заявляють, що представники влади звинуватили його у брехні під час його останніх візитів до Японії. Він заперечує це і говорить, що ніколи не брехав і приїхав як турист. Він також був спочатку звинувачений у зв'язках з антикитобійною групою Sea Shepherd.
"Це ляпас свободі слова, - сказав О'Баррі. - Але вона не похитнула моєї любові до Японії".
О'Баррі знявся в "The Cove", який виграв премію Американської кіноакадемії в 2009 році за кращий документальний фільм. У ньому показують, як рибалки заганяють дельфінів в бухту в Тайцзи, Японія, і списом вбивають їх, фарбуючи воду в червоний колір.
Чиновники і рибалки в Тайцзи захищають полювання як традицію, кажучи, що вживання м'яса дельфінів нічим не відрізняється від яловичини або курки.
О'Баррі очолює власну групу Dolphin Project, яка націлена на мирний захист дельфінів по всьому світу, і пообіцяв продовжувати свої спроби врятувати дельфінів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?