Японія не злякалася російських ракет: зроблено гучну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія не злякалася російських ракет: зроблено гучну заяву

Японія не злякалася російських ракет: зроблено гучну заяву
Джерело:  РБК Україна

Глава японського міністерства закордонних справ Фуміо Кисида заявив, що Японія розгляне вжиття відповідних заходів у відповідь на розміщення російських ракетних комплексів на Курильських островах - Ітуруп і Кунашир.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
"Я хотів би думати, що ми приймемо відповідну відповідь (на розміщення Росією ракетних комплексів - ред.), - цитує міністра закордонних справ Японії телеканал NHK.
Кисида додав, що для вирішення проблем з розміщенням озброєння сторони "повинні твердо вирішити питання північних територій", яке, за його словами, є "однією з найбільших проблем".
"Я дуже хочу продемонструвати те, що потрібно працювати на стійкий прогрес в територіальних переговорах", - зазначив міністр.
Нагадаємо, Японія заявляє, що до складу Курил не належать розташовані на півдні архіпелагу острова Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, які є продовженням найпівнічнішого японського острова Хоккайдо. Під час переговорів з Росією Токіо домагається вирішення питання про приналежність чотирьох островів, щоб підписати мирний договір.
У Росії ж заявляли, що острови належать РФ і російський суверенітет над ними сумніву не підлягає.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида заявив, що Токіо домагатиметься від Росії визнання приналежності Японії всіх островів південної частини Курил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?