Японія оголосила про евакуацію свого посольства з України
Категорія
Україна
Дата публікації

Японія оголосила про евакуацію свого посольства з України

Японія оголосила про евакуацію свого посольства з України
Джерело:  online.ua

Японське посольство, услід за низкою інших, оголосило про скорочення своїх функцій та про евакуацію співробітників.

Джерело: NHK

Посольство Японії залишить Україну

Міністерство закордонних справ Японії оголосило, що евакуює співробітників посольства Японії в Україні, за винятком кількох. У майбутньому діяльність посольства буде обмежена.

Тих японців що залишилися в Україні, влада настійно закликала негайно повернутися.

11 лютого Міністерство закордонних справ Японії оновило "інформацію про небезпеку" по всій Україні до найвищого рівня (4) і висунула рекомендації про евакуацію.

У зв'язку з цим у МЗС повідомили, що є повідомлення про те, що уряд США вважає, що Росія може вторгнутися в армію 16 лютого, і що посольства кожної з країн призупиняють свою діяльність.

З цієї причини посольство Японії також оголосило, що воно евакуює персонал посольства та скоротить його функції, за винятком кількох.

І оскільки в майбутньому діяльність посольства буде обмежена, ми неодноразово закликаємо приблизно 150 японців, які залишаються, негайно евакуюватися за межі країни, - повідомили дипломати.

Міністр закордонних справ Японії Хаяші заявив журналістам: «Ситуація, ймовірно, швидко погіршиться, і якщо ви перебуваєте в Україні, будь ласка, негайно евакуюйтеся найбезпечнішими засобами».

Низка країн закликала своїх громадян покинути Україну

Нагадаємо, що станом на 14 лютого, посольства Великої Британії, Японії, Латвії, Данії, Ізраїлю, Естонії, Норвегії, США, Нідерландів, Чорногорії, Нової Зеландії, Австралії, Бельгії та Південної Кореї офіційно закликали своїх громадян негайно покинути Україну.

Посольство Ізраїлю готується працювати зі Львова, а Нідерланди організують там центр допомоги голландцям.

У той же час, Держдеп США заявив про скорочення консульських послуг посольства у Києві. Невелика присутність консулів буде у Львові, а всі дипломати, що не обіймають важливі посади, виїдуть з України.

Посольство Великої Британії залишається працювати в Києві. Про це заявила пані посол Мелінда Сімонс.

Читайте також:

  • Посольства ще декількох країн закликали громадян негайно виїхати з України

  • Три країни порадили своїм громадянам негайно покинути Україну

  • МЗС відреагувало на натяки Лаврова про евакуацію дипломатів РФ з України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?