Японія підтвердила, що готова дуже порадувати Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія підтвердила, що готова дуже порадувати Путіна

Японія підтвердила, що готова дуже порадувати Путіна
Джерело:  online.ua

В Японії підтвердили, що  Москва і Токіо планують оголосити про спрощення візового режиму між країнами під час візиту до Японії президента Росії Володимира Путіна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


Як заявив прес-секретар японського міністерства закордонних справ Ясухиса Кавамура, «можу підтвердити, що і Японія, і Росія на саміті наступного тижня, як очікується, оголосять про взаємне полегшення заходів візового режиму».


У той же час, за його словами, дані заходи не розраховані на якісь окремі регіони.


"Ослаблення візового режиму буде діяти для країни в цілому", - заявив Кавамура.


Читайте також:  Міняємо пса на острови: соцмережі насмішив японський подарунок Путіну


Нагадаємо, 10 грудня ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Японія оголосить про пом'якшення візового режиму з Росією 15 грудня, що розцінено як пом'якшення санкцій Японії щодо РФ.


При цьому 9 грудня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, під час якої лідери двох держав засудили порушення прав людини на території окупованого Криму і домовилися координувати позиції в рамках міжнародних організацій, в тому числі ООН.


Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці листопада  Росія розмістила на Курильських островах Ітуруп і Кунашир комплекси "Бастіон" і "Бал" з надзвуковими ракетами оперативного призначення.


Пізніше уряд Японії заявив, що країна розгляне заходи у відповідь на розміщення російських ракетних комплексів на Курильських островах Ітуруп і Кунашир. Глава японського міністерства закордонних справ Фуміо Кисида тоді заявив, що для вирішення проблем з розміщенням озброєння, сторони "повинні твердо вирішити питання північних територій", яке, за його словами, є "однією з найбільших проблем".


Відзначимо, Курильські острови, які в Японії називають Північної територією, були окуповані СРСР за допомогою армії ще за часів Другої світової війни. Фактично, Москва і Токіо так і не підписали мирну угоду з тих часів. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе висловлювався за проведення саміту з російським президентом Володимиром Путіним для обговорення підписання мирного договору між двома країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?