Японія поставила Путіну жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Японія поставила Путіну жорсткий ультиматум

Японія поставила Путіну жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

Японський прем'єр Сіндзо Абе розглядає можливість укладення мирного договору з Росією, якщо Москва передасть Японії два з чотирьох спірних островів Курильської гряди. Про це повідомляє агентство "Кіодо" з посиланням на урядові джерела, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що Абе готовий зосередитися на передачі менших островів Курильської гряди - Хабомаї та Шикотану.

"Він розуміє, що якщо Токіо продовжить наполягати на поверненні відразу чотирьох спірних островів, то це може не тільки привести до глухого кута в переговорах, але і скоротити шанси на отримання навіть двох островів - Хабомаї та Шикотан", - сказано в повідомленні.

Однак високопоставлений урядовий чиновник, близький до Абе, переконаний, що можливість переконати Росію передати Японії всі чотири спірних острови просто нереальна.

"Немає ніякого способу, щоб пан Путін схвалив це", - додав він.

Після оцінки громадської думки Абе, як очікується, винесе остаточне рішення про те, чи повинна Японія укласти угоду з Росією на основі забезпечення передачі двох менших островів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що питання суверенітету Росії над Курильськими островами не обговорюється, оскільки вони є територією РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?