Японія розширила санкції проти РФ. Обмеження стосуються продажу авто
Категорія
Економіка
Дата публікації

Японія розширила санкції проти РФ. Обмеження стосуються продажу авто

Японія розширила санкції проти РФ. Обмеження стосуються продажу авто
Джерело:  online.ua

Японія розширила заборону на експорт транспортних засобів до Росії. Рішення набуде сили з 9 серпня.

Джерело: Kyodo

Нові обмеження щодо РФ від Японії

Японія вже заборонила поставки в Росію автомобілів преміум-класу вартістю понад 6 млн єн (43 тис доларів), починаючи з квітня минулого року.

Нове рішення охопить нові та вживані автомобілі з бензиновим і дизельним двигуном з об’ємом двигуна понад 1900 кубічних сантиметрів, електричні і гібридні транспортні засоби, а також шини для великих транспортних засобів.

У співпраці з міжнародним співтовариством, включаючи G7, а також відповідними міністерствами та відомствами, ми хотіли б твердо виконувати санкції, — сказав міністр економіки, торгівлі та промисловості Ясутосі Нісімура.

Як відомо, японські автомобілі користуються великим попитом у Росії, і розширена заборона, ймовірно, завдасть ще одного удару по Москві.

Санкції Японії проти РФ

Зокрема до чорного списку експорту вже додано близько 750 найменувань, включаючи залізо та інші метали, котли та волокна, які можуть бути використані для підтримки промислової діяльності Росії.

У 2022 році вартість японського експорту до Росії склала 603,9 млрд єн, що на 30% менше, ніж у попередньому році. Більше половини цього показника становили легкові автомобілі, більшість з яких були вживаними.

За даними міністерства, нещодавно заборонені товари становлять близько 20% вартості експорту до Росії у 2021 році.

США та європейські країни вже посилили заборони на експорт транспортних засобів до Росії після того, як лідери G7 домовилися на травневому саміті вжити заходів щодо обмеження експорту всіх товарів, які можуть допомогти її військовим зусиллям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?