Японія відреагувала на рішення Росії щодо окупованих островів
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія відреагувала на рішення Росії щодо окупованих островів

Японія відреагувала на рішення Росії щодо окупованих островів
Джерело:  online.ua

Японія направила Росії ноту протесту в зв'язку з процедурою назви п'яти безіменних островів Курильської гряди, яка була завершена Кремлем кілька днів тому.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Це рішення суперечить нашій позиції, ми висловлюємо своє співчуття у зв'язку з цим. Японія направила офіційний протест дипломатичними каналами", - заявив головний секретар японського Кабінету міністрів Есіхіде Суга.
Читайте також: По міняв Курили на життя: небезпечна їжа Путіна розбурхала мережу
Повідомляється, що Японія не збирається виходити з переговорного процесу щодо спірних територій на Курилах.
"Це питання якраз є причиною того, чому так важливо вирішити ситуацію з "північними територіями".
Японія твердо має намір дотримуватися переговорного процесу", - резюмував японський чиновник.
Японія вважає частину Курильських островів своїми територіями - згідно з домовленістю 1855 року. Однак в РФ посилаються на те, що острови увійшли до складу РРФСР після Другої світової війни.
Як повідомляв ONLINE.UA, під час зустрічі президента Росії Володимира Путіна і японського прем'єр-міністра Сіндзо Абе в місті Нагато в грудні 2016 року сторони домовилися про спільну господарську діяльність РФ і Японії на Курильських островах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?